Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Dr. PdK, 2012-06-04 00:14:21
"kanita27",
Olvasgasson ITT:
http://kanadakalauz.hu/forum/topic/23
Keresse ezt a datumot: 2011-11-25 03:30:14
kanita27, 2012-06-03 22:15:16
Sziasztok!
Én azért írok ide, mert keresek egy nagyon régi rokonomat és nem tudom hogy hol is kereshetném, remélem itt valaki tud segíteni. Az illető neve Kiss Elvira, még az 50-es évek előtt ment ki Kanadába, lehet hogy ő már nem is él, csak a gyerekei, de sajnos az ő nevüket nem tudom. Ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönném. Megadom az e-mail címemet is: kanita27@citromail.hu    Előre is köszönöm!
Manadékkér?, 2012-05-31 23:47:18
Tisztelt DrPDK!
Nem kaphatnék inkább mégis öntől választ?
Olvastam az eddigi hozzászólásait, ön megbízható, úgy gondolom az ön információi jók, ezért fordultam önhöz.
Dr. PdK, 2012-05-31 22:31:19
"Menedekkero",

Minden segitseg ITT:

http://www.romatoronto.org/contact.html

Menedekkero, 2012-05-31 19:41:50
Tisztelt Dr PDK!

Kanadai menedekkero vagyok, egy sheltreben lakom, ahol ellatast is kapok. Jo erzes, hogy kezdetektol fogjak az ember kezet itt Kanadaban, atutaztam a fel vilagot, reggel erkeztem, este mar volt mit enni es volt hol lakni. Nagyon halas vagyok ezert Kanadanak. Csak az a baj, hogy a kommunikacio meg nem eleg gordulekeny, de ahogy fejlodik a nyelvtudasom, ez is valtozni fog. Az volna a kerdesem, hogy allitolag jar a menedekkeroknek walfare, ami alatt penzbeni segitseget ertek. Erre azert volna szuksegem, mert a varosban utazni kell, tisztalkodoszereket kell venni, ruhat stb. kell elobb-utobb venni. Szoval azt szeretnem megtudni, hogy itt Torontoban nagyjabol mekkora osszegre szamithatok es hol lehet igenyelni es milyen feltetelei vannak?
Pilu, 2012-05-28 11:10:13
Még csak annyit kedves Dr.PdK,hogy Tolsztoj nevéből kihagyni az L betűt,legalább akkora bűn,mint kis k-val irni Kanadát!
Üdv 
pilu, 2012-05-19 18:23:27
Kedves Dr. PdK!
Sör helyett csak egy nagy mosolyt tudok küldeni önnek,mert a hozzászólása mást nem nagyon ér!:) Természetesen papirokkal bizonyitani tudom,hogy mi történt velem,de mivel a Háború és béke  irományomat nem akartam máég hosszabbra,ezért ezt nem irtam.
Természetesen köszönöm az energiáját,s az idejét,mert elég sok időbe  tellett önnek,mire az én történetembe is megtalálta a kellő negativumot,amit végre kifröcsöghetett! De én legalább megdolgoztattam keményen,s ez elég nekem,mert igy már tudom,hogy igenis van esélyem!
Köszönöm a segitséget!
Ui.: A sört megkapja majd személyesen,ha igényt tart rá:)

Tisztelettel:    Pilu 
Dr. PdK, 2012-05-19 03:18:48
"Ketteske" ... sokat gondolkodtam ezek a jopofa nick-neven, es a tobb opcio kozul, mint pl szemelyi szam elso szamjegye... vagy egy korhazi szoba agy-szama, az utobbit valasztottam
- "22éves vagyok, egyetemista."  -->> Bboldog idok, boldog ifjusag!

- "Az egyetem mellett web programozóként kezdtemel dolgozni és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni."  -->> Sok sikert kivanok a szkmajaban!
- "A kérdés elsősorban arra irányul hogy milyen lehetőségekkel vághatnék neki a későbbiekben amennyiben Kanadában szeretném tervezni a jövőmet."  -->>
Lehetosegek az On szamara:
- ferjhez menni egy kanadai allampolgarhoz,
- Jojjon vissza ugy 8-10 ev mulva  erre a Forum-ra, es PONTOSAN elmondom Onnek a reszleteket, bar, szerintem sokkal jobban jarna, ha onalloan fedezni fel a lehetoseget... (NEM Forumokon, NEM baratnoknel, NEM Kozert eloterekben...) van meg erre ideje boven...!

- "Magyarországban nem látok lehetőségeket"  -->> Teremtsen onmaganak "lehetoseget".

- "így muszáj vagyok lépni valamelyik irányba!"  -->> Csak nyugodtam, semmi kapkodas!
- "Gyakorlatilag minden információ érdekel."  -->> HIVATALOS informaciokra var csevego Forumon? Jol ertettem ? Hat ilyet....

- "Ambíciózus vagyok, akár saját cég alapításba is belekezdek amennyiben lehetőség van rá..."  -->> VAN ra LEHETOSEG !!! Ismetlem, jojjon vissza 8-10 ev mulva ide, ha addig nem talalja meg Onmagatol a Kanadaba vezeto torvenyes utat.

- "Válaszukat előre is Köszönöm!   "  -->> Ez a mnondas, a vilag legmocskosabb fajtajatol valo, a magyar magan-taxisoktol. Ezt nem kerem!
Dr. PdK, 2012-05-19 03:04:53
Pilu,

Eloszor is azt kell mondjam, hogy On FELEDÉKENY !!!

Feledekeny #1
Elfelejtett elore szolni, hogy ha tajekozodni, olvasni kezdek az interneten az On "torteneterol" annak hossza nem sokkal marad el a Tosztoj: Haboru es Beke c. muvetol. Jol mondom? Ezert, most eloszor, nem is valaszolok "ingyen", legalabb egy korso, hideg sor jar nekem a kitartasomert. Egyetertunk?

Feledekeny #2
Szinten a "feledekenysegenek" tudom be, hogy a tortenetebol "kifelejtette" a bizonyitekot.

Nos, ennek "koszonheti", hogy aki csak elolvasta, "beleakadt"... JOGOSAN! Mi ezzel a baj?

NEM, nem nekem van ezzel bajom, hanem Onnek!

Nezzunk erre egy peldat a sokbol:

- Magyarorszag: minden igaz es annak az ellenkezoje is!
- Kanada: Ami BIZONYITHATO, az IGAZ !

..csak egy kicsit erti mar, hogy mirol beszelek?

Mellebeszel:
------------
"pilu, 2012-05-11 15:42:25
Ugye az USA-ba minden embernek meg kell nagyon sok követelménynek felelni,amennyiben ki szeretnék vándorolni,még családon belül is, a menedékkérelmeket pedig nagyon kevés
százalékban fogadják el(legalábbis amit olvastam róla),viszont úgy olvastam,hogy Kanadában nagyobb esélyünk lenne erre!
Erre gondoltam,mikor ezt irtam. "

..ES KANADABAN IS!!! NAGYON SOK FELTETELNEK KELL MEGFELELNI!

Ezen az oldalon olvashatja a felteteleket...mondom... KANADABAN!!!

http://www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

Feltetelezem, hogy "nem kivan kattintani" az egerrel, igy hat ide masolom:
--------------------------------------
Convention Refugee

Convention refugees are people who are outside their home country or the country where they normally live, and who are unwilling to return because of a well-founded fear of persecution based on:

- race
- religion
- political opinion
- nationality or membership in a particular social group, such as women or people of a particular sexual orientation.

Emlekszik? Az az IGAZ, amit BIZONYITANI TUD!

A mese, az nem eleg!
---------------------------------------

Es most menjunk tovabb az eredeti tortenetben:

- "Ezért gondolkodunk ismét a költözésen,s mivel az EU-t nem tartom biztonságosnak,másik
kontinensben gondolkodunk!"  -->> Masik kontinensre nem tud "koltozni". Csak az EU-n belul.

- "Az USA szóba sem jöhet,mert nincsenek meg a feltételek,.."  -->> DUMA !!! Kanadaval
ellentetben az USA feloldotta a magyar allapolgarok szamara az ideiglenes munkavallalasi
tilalmat. LEHET MENNI AZ USA-ba DOLGOZNI!!! A reszletes tennivalot csak egy korso sorert magyarazom el.

- "...ezért maradt Kanada!"  -->> Felejtse el Kanadat!

- "Az lenne a kérdésem, hogy van esélyünk menekült státuszért folyamodni,..."  --->>> A
leghatarozottabban allitom, hogy VAN esely Kanadaban a menekult kerelmet "beadni", DE a
menekult statuszt megkapni 1%-nal is kisebb az eselye. Szoval, Onre nem fogadnek...  :-)

- "vagy valamilyen más megoldást kell keresnünk?"  --->>> I-G-E-N !!!

- "Nem nagyon tudom,hogy mitévő legyek,mert már nagyon sok felől érdeklődtem,de mindenhol más választ kaptam"  -->> Mondja, nem szegyenli magat? Forumokon (mashol is) MAGAN-VELEMENYEKET gyujt, es azokat hasonlitja ossze...! Mondja, jol van...?

Onnek HIVATALOS, MEGBIZHATO informaciokra van szuksege, es NEM forum-pletykakra!!!

- "s elbizonytalanodtam!"  -->> Sajat maganak koszonheti !!!

maja, 2012-05-17 09:18:28
Ketteske, 2012-05-16 17:20:46
Kedves jelenlévők!

Legalább 1 visszajelzést várnék a kérdésemre(lentebb) valakitől akinek van ár tapasztalata hasonló téren!

Köszönöm 
pilu, 2012-05-15 22:55:42
Tisztelt Dr.PdK, ugye nem felejtett el engem?:)
pilu, 2012-05-11 15:42:25
Ugye az USA-ba minden embernek meg kell nagyon sok követelménynek felelni,amennyiben ki szeretnék vándorolni,még családon belül is, a menedékkérelmeket pedig nagyon kevés százalékban fogadják el(legalábbis amit olvastam róla),viszont úgy olvastam,hogy Kanadában nagyobb esélyünk lenne erre!
Erre gondoltam,mikor ezt irtam. 
Dr. PdK, 2012-05-11 15:24:52
"pilu",
Most kezdtem el olvasni a leveleit es egy mondaton megakadtam.
Mielott valaszolok, kerem  magyarazza el, mifele "feltetelekre" gondolt itt?
- "Az USA szóba sem jöhet,mert nincsenek meg a feltételek,..."   ...es...
Melyek azok a "feltetelek" amik viszont Kanadaban megvannak az On szamara?
Ketteske, 2012-05-09 21:55:42
Szép napot mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulnék Önökhöz/Hozzátok.
22 éves vagyok, egyetemista. Az egyetem mellett web programozóként kezdtem el dolgozni és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. A kérdés elsősorban arra irányul hogy milyen lehetőségekkel vághatnék neki a későbbiekben amennyiben Kanadában szeretném tervezni a jövőmet. Magyarországban nem látok lehetőségeket így muszáj vagyok lépni valamelyik irányba!

Gyakorlatilag minden információ érdekel. Ambíciózus vagyok, akár saját cég alapításba is belekezdek amennyiben lehetőség van rá...

Válaszukat előre is Köszönöm!  
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada