|
|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása

Gerda, 2014-07-26 15:35:10
Sziasztok! Csak most találtam ezt a fórumot, de nagyon örülök, hogy itt magyarul lehet információt szerezni, ugyanis félek attól, hogy valamit félreértek, aminek következményei lehetnek, vagy hogy épp nem értesülök időben az aktualitásokról... Családommal együtt szeretnénk Albertába költözni 1-2 éven belül, ahol jelenleg a testvérem él. Sajnos a letelepedési engedély kérelem procedúra elég hosszadalmasnak tűnik Magyarországról és van pár speciális buktatója, mint pl. az előzetes CELPIP General nyelvvizsga, amit csak Kanadában lehet letenni. :( Ezért a koncepció az volt, hogy fél éven belül én munkát vállalok kint, és onnan adom be a letelepedéshez szükséges papírokat, amivel sokkal gyorsabban (akár 1/2-1 év alatt) utánam jöhetne a családom is. Azonban ez az új hír, hogy korlátozták a külföldiek munkavállalását, teljesen elbizonytalanított. :(((((((( Közgazdász vagyok, a férjem gépészmérnök, mindketten minimum 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezünk. Nem beszélünk a legmagasabb szinten angolul, de középfokú nyelvvizsgánk van és a munkahelyen is használjuk a nyelvet (tehát a munkanyelvvel nem lenne nagy gond, inkább társalgási témákban kellene többet fejlődni). Szerintetek van esélye, hogy találok olyan munkáltatót, aki alkalmaz? A diplomám elfogadható egyáltalán, vagy honosítani kell kinn? Hol érdemes munkát keresni, milyen fórumokon? Vannak olyan szervezetek, akik segítenek a munkakeresésben és tényleg az érdekeinket képviselik? Köszönöm előre is a segítséget. Üdv: Gerda
Canada, 2014-07-19 06:07:56
Kedves Eniko, Nem kizart eset, biztosan elofordult mar ilyen, de az esely rendkivul kicsi. Ha letezik is olyan ember akinek ez sikerult, az illeto valoszinuleg rendkivul keresett szakmaval rendelkezhetett, maskulonben nem tudom elkepzelni hogy kanadai ceg felvenne vkit a megfelelo papirok nelkul. Egyebkent ha ez sikerul is, a munkavallalasi engedely megkeresehez mindenkeppen el kell hagyni az orszagot. Egyszoval nem lehetetlen, de nagyon nehez. Udvozlettel, Canada
eniko, 2014-07-18 21:38:04
Sziasztok! Szeretnék tapasztalatokról hallani arról hogy valóban nem lehet illetve kizárt eset munkát találni munkavállalási engedély nélkül Calgary - ban elsősorban és persze egész kanada területén .. vagy esetleg van volt rá már precedens hogy valaki kapott így munkát és a későbbiek során szerezte meg a szükséges munkavállalási engedélyeket. előre is nagyon köszönöm az írásokat Enikő
hibás, 2014-07-08 18:39:02
Kedves Canada! Azért biztos nem fogok valakivel barátkozni, mert magyar az illető. Szerintem a nemzetiség nem sokat számít ilyenben. Ha munkaügyben lesz előrelépés, megírom.
Canada, 2014-07-07 20:27:51
Kedves Hibas, Ha csak munkakapcsolatrol van szo es meg penzt is keres "rajtad", akkor nincs baj a magyarokkal. De ennel tobb es melyebb kapcsolatot nem ajanlanek. Sok sikert Neked es ird majd meg hogy vegul minden rendben ment-e.
hibás, 2014-07-07 19:59:43
Akkor én lehet kifogtam az egyetlen normális magyart? Először vele beszéltem a munkáról, kapásból azzal kezdte, ő ezért nem fogad el pénzt, majd ha beválok, a cég fog fizetni neki. Onnan átadta az adataimat a HR-nek, azóta velük tartom a kapcsolatot, nem kell ezen a magyar srácon keresztül ügyet intéznem.
Canada, 2014-07-07 17:41:17
Jozsef levelere reagalnek. Sajnos a level azon reszevel miszerint keruljetek el a Kanadaban elo magyarokat, egyet kell ertenem. Azzal a reszevel viszont miszerint "adjatok el magatokat feketen ugy mint Magyarorszagon" hatarozottan nem ertek egyet. KANADA NEM MAGYARORSZAG, semmilyen szempontbol. Eppen ezert ez sem mukodik vagy legalabbis minimalis olyan ceg van amelyik hajlando felvenni embereket feketen, plane kulfoldit! A szabalyok rendkivul szigoruak, ha kiderul egy ilyen, a ceget be is zarathatjak. Szerintetek melyik ceg vallalna ekkora rizikot barmilyen kulfoldi munkavallaloert?? Elarulom, egyik sem, maximum olyan ceg amelyik esetleg magyar tulajdonban van mert sajnos ok meg ezt a mentalitast hordozzak. Ha egy ceg itt ki akar probalni egy kulfoldi munkaerot, akkor felveszi legalis uton es a 3 honap probaido alatt megfigyeli hogy dolgozik az illeto. Igen, megcsinalhatja itt a magyar ember is a szerencsejet de csakis legalis uton!!
józsef, 2014-07-06 18:42:40
Kedves Kanadába vágyódó magyarok. Bárhová akartok kimenni világba, ne hallgassatok a Lindákra,Steve-ekre stb...,mind KINTI LEHÚZÓ ROSSZINDULATÚ "JÓAKARÓ"akik ugyanúgy mint más kiment ráakaszkodott valami kinti "jóakaróra"és kiszenvedett egy pár évet .Majd utánna ő lett az ész.1 SZABÁLY VAN:MAGYARKÉNT KERÜLD EL A MAGYART!!!!!Tanulj meg angolul,menj ki túrista vízummal,add el magad feketén,pont úgy mint M.O.-n.Ha jól dolgozól,alkalmazni fognak,csinálsz egy státuszváltást,határon kilépsz stb.A KANADAI EMBEREK SOKKAL SEGÍTÕKÉSZEBBEK,ÉS RENDESEBBEK MINT A MAGYAROK!!!!!mAGYAROKAT KERÜLJÉTEK EL NAGYÍVBE !!!!!!!!Ha a millió indiai(pl Calgary)ázsiai stb meg tudja csinálni,akkor ti is!!!!!!!!BÁTORSÁG!!!!!!!!!!
Canada, 2014-06-26 01:30:01
Kedves "hibas", Ezen a linken olvashatsz az immar hivatalossa valt valtozasokrol: http://news.gc.ca/web/article-en.do?nid=859859&_ga=1.138982451.1839091916.1368634715 En nem igazan talaltam benne informaciot arrol hogy a mar folyamatban levo LMO ugyeket ez mennyiben erinti de nem lennek meglepve ha azokat azonnal felfuggesztenek es a cegeknek ujra kellene inditani a folyamatot az uj szabalyok szerint. De errol a cegednek kellene felhivni a Service Canada hivatalat, ott biztosan tudnak errol infot adni. Sok sikert, Canada
hibás, 2014-06-22 09:52:42
Kiváncsi vagyok, a folyamatban lévő LMO igénylésekre mennyire lesz hatással. A cég ahová mennék, az áprilisi törvény hatására igényelte meg újra, előtte 3 hónapot vártunk rá :( Remélem nem kell újra beadniuk...
Sven, 2014-06-21 09:12:11
Most olvastam ezt a cikket a külföldiek kanadai munkavállalásának korlátozásáról: http://index.hu/kulfold/2014/06/21/kanadaban_korlatozzak_a_kulfoldiek_munkavallalasat/
Canada, 2014-06-19 21:49:13
Kedves Edina, A parod, mint szuletett kanadai allampolgar, barmikor visszaterhet Kanadaba kanadai utlevellel. Az utlevelet (ha nincs neki) Magyarorszagrol meg lehet igenyelni ha dokumentummal igazolja az allampolgarsagat. Eloszor neki kell kijonnie Kanadaba, majd innen szponzoralhat Teged, mint a parjat. A legegyszerubb szituacio ha osszehazasodtok. Ha csak mint elettars adja be a szponzoracios kerelmet, akkor bizonyitanotok kell hogy bizonyos ideje egy haztartasban eltetek (ha jol tudom ez most 2 ev). A szponzoracio folyamatarol itt talalhattok bovebb informaciot: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-how.asp Gondolom, a parod beszel angolul, ez elengedhetetlen ahhoz hogy a folyamaton vegigmenjetek. Oszinten szolva en nem mernek kijonni Kanadaba nulla nyelvtudassal, hacsak nincs eleg penzetek ahhoz, hogy ugy is gond nelkul eljetek egy jo ideig (hiszen amig nem tanulsz meg egy bizonyos szinten angolul, nem fogsz tudni munkat vallalni). Ahhoz hogy a parod szponzoraljon teged, egyebkent is bizonyitania kell, hogy anyagilag tamogatni tud Teged (ellenorzik a parod jovedelmet, tehat nem artana minel hamarabb munkat is vallalnia). Altalaban kernek orvosi vizsgalatot, illetve erkolcsi bizonyitvanyt is a szponzoralt feltol. A fenti honlapon minden informaciot elolvashattok, beleertve a jelentkezesi dijat is. Hogy mennyi penzre lenne szuksegetek, az valtozo, attol fuggoen melyik varosba mentek. Itt egy jo osszehasonlito honlap errol: http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada Sok sikert! Canada
Dinuska, 2014-06-19 18:50:03
Leszeretnénk telepedni a párommal Kanadába. A párom Kanadai-Magyar állampolgár én meg majd a felesége leszek. Mik a lehetőségeink letelepedés, lakhatás illetve, munka, terén? Ott akarunk élni és többet soha nem jönni vissza Magyarországra. Gyereket is szeretnénk csak sajnos itt Magyarországon nem sok esély van rá, mert a munkahelyen ha megtudják rögtön felmondják a szerződést. Meg sajnos olyan a helyzet, hogy nem lehet ezekből a fizetésekből itt megélni. Itt nem tudtam megtanulni az angol nyelvet, mert nagyon drága, így is merjek neki vágni? Hova érdemes letelepedni és milyen segítségre számíthatunk? Mennyi az az összeg amivel indulnunk kéne? Melyik a legolcsóbb repülő társaság? Köszönöm a Válaszokat!!! Edina
Dinuska, 2014-06-19 18:27:34
Leszeretnénk telepedni a párommal Kanadába. A párom Kanadai-Magyar állampolgár én meg majd a felesége leszek. Mik a lehetőségeink letelepedés, lakhatás illetve, munka, terén? Ott akarunk élni és többet soha nem jönni vissza Magyarországra. Gyereket is szeretnénk csak sajnos itt Magyarországon nem sok esély van rá, mert a munkahelyen ha megtudják rögtön felmondják a szerződést. Meg sajnos olyan a helyzet, hogy nem lehet ezekből a fizetésekből itt megélni. Itt nem tudtam megtanulni az angol nyelvet, mert nagyon drága, így is merjek neki vágni? Hova érdemes letelepedni és milyen segítségre számíthatunk? Mennyi az az összeg amivel indulnunk kéne? Melyik a legolcsóbb repülő társaság? Köszönöm a Válaszokat!!! Edina
Mack, 2014-06-16 22:43:37
FNP, 2014-06-15 18:42:19 Üdvözöllek a fórumon. Pár dolog pontosításra szorul ebben a témában. Először. Kanadában hiányszakma a kamionsofőr, és ebből kifolyólag keresik is őket. Az más kérdés, hogy a bérszint alján helyezkednek el, és ráadásul még sokat is kell dolgozniuk. Egy átlagos sofőr, aki átmegy az Usa-ba, kb.12-14 ezer mérföldet levezet havonta. Mérföldben számolják el a kanadai vezetést is. A bérezés, 40-46 cent/mérföld A jogosítványt természetesen újra le kell tenni, bár ez nem annyira vészes. Munkát is lehet találni. Érdemes először keresgélni az alkalmas társaságok között, akik alkalmaznak külföldi sofőröket. E-mailezni, videó interjúzni, majd ha komolyra fordul a dolog, akkor kiutazni, mint turista, és személyesen is megállapodni. Minden csak akarat, és jó kommunikációs képesség kérdése.
Kezdésnek nézz szét ezen az oldalon.: http://www.ayrmotor.com/drivers/foreign.html Kifejezetten külföldi sofőröket keresnek. Jó pár Magyar sofőr dolgozik itt is.
Másodszor. A letelepedéshez pontrendszeren kell megfelelni. Információkból, amit megadtál, lehetséges a letelepedés is számodra. A nyelvet el lehet sajátítani, ezzel nem lesz gond. Ebből Kanadában majd vizsgázni kell. Az iskolai végzettségre is kapsz pontot, igaz csak ötöt, mert az érettségi, a legalacsonyabb szint. Az életkorodra is, most még maximumot kapsz. A munkatapasztalatra is kapsz. Tehát ha sikerül munkáltatót találni, és elegendő pontot tudsz összeszedni, akkor egy nagyon klassz, és eseménydús élet vár rád Kanadában :-) Mehetsz mint a mérgezett egér éjjel nappal :-D Viccen kívül, szép szakma a truck driver, hiszen eljuthatsz rengeteg helyre Kanadában, és az USa-ban, és még ők fizetnek neked. De rendkívül strapás, és egészségtelen. Te döntesz!! Üdvözlettel. Mack
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|