|
|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása

Dávid és Edina, 2014-03-27 22:00:25
Köszönöm a választ!
Csak az a baj , hogy sokan mondták már , hogy kell a meghívó! Vagy rengeteg pénz ! annyi márpedig nincsen!
A kintiek is mondták, hogy volt már kint olyan náluk akitől szerencsésen nem kérték, de én tényeg nem akarok kockáztatni annyi pénzt!
Szóval: Még mindíg nem tudom biztosra, hogy kell- e meghívó vagy sem! Annyi minden változott mostanában odakint is!
Szeretnénk ha valaki biztosat tudna mondani!
Vándor, 2014-03-27 19:51:51
Ja és még egy gondolat. Nem ír senki idegennek meghívó levelet!! Mivel ha Kanadában valami hülyeséget csinálna a tisztelt meghívott turista, akkor a meghívót fogják elővenni, és akár pénzbeni bírsággal is sújthatják. Ezt senki sem fogja kockáztatni. Pl.: ha a meghívott a lejárati időt meghaladja, tehát túltartózkodás esete áll fenn.
Vándor, 2014-03-27 19:46:41
Dávid és Edina, 2014-03-27 08:14:43 Üdvözlet. Varsóban ugyan miért kérdezősködnének arról, hogy ön Kanadába akar menni? Tudtommal nincs kihelyezett kanadai vámtiszt sehol a világban. Tehát semmi köze senkinek, hogy hova utazik. Majd a végcélnál, a vámtiszt megkérdezi, hogy mi a terve. --Szimpla turista, vagy céllal (látogató a barátokhoz) Jelzem, hogy ha van egy telefonszáma a kedves ismerőstől, akit fel tud hívni a vámtiszt, akkor semmi akadály, hogy beengedje önöket Kanadába. Az utóbbi években lehetett hallani olyan híreket, hogy visszafordítják az embereket a határon. EZ ÍGY IGAZ!! De nem kell ezt olyan komolyan venni. Ha elmondják, hogy látogatóba jöttek a barátaikhoz (telefonszám), és felmutatnak a terveikhez szükséges fedezetet, akkor a vámtiszt sem fog nagyon kukacoskodni, és (szerintem) 100% eséllyel be fogja engedni az országba. Jómagam Ausztráliában jártam 2 évvel ezelőtt, és pontosan így jártam én is. A jó barátom telefonszámát megadtam a tisztnek (ott ki kellett töltenem, egy nyilatkozatot, hogy mit akarok csinálni au-ban. Arra írtam fel.) Õ felhívta a barátomat, aki a reptéren várt engem. És kb ennyi volt a procedúra. Már engedtek is tovább. Bár az én esetemben egyedül utaztam, és (gondolom én) a tisztnek nem tetszett a képes felem. DE EZ AU.
Dávid és Edina, 2014-03-27 08:14:43
Köszönöm a választ!
Nem vicc biztos , hogy szivesen látnának ha mi is kijuthatunk biztonságosan.
Nagyon érdekes amit irt , de szeretném megkérdezni :
Nem kell se vízum se meghívó?
Még akkor se ha a gép átszállásánál varsóban kérdezősködnek? nagyon sok rosszat hallottam és nem szeretném kidobni azt a sok pénzt , mindamellet hogy ott akarunk lenni az ünnepélyen.
Kanata, 2014-03-26 23:43:07
Dávid és Edina részére,
Gondolom a sajat allampolgarsaguk nemzeti titok lehet, mert nem irtak. Felteve, hogy magyar allampolgarok, NEM KELL VIZUM, vagy MEGHIVOLEVEL Kanadaba !!! Ha a CBSA tiszt a hataron ezt engedelyezi, akkor az azonnali visszaforditas es a HAT HONAP tartozkodas kozott barmit bepecsetelhet az utlevelbe. Fellebbezesnek helye NINCS! Ez az eljaras PONTOSAN MEGEGYEZIK a MAGYAR hataron valo belepessel a kanadai allampolgarok szamara.... szoval... semmi rendkivuli...ha, csak azt nem lehet eszrevenni, hogy a magyar utlevel a kanadai hataron (neha) olyan, mint a bikanak a voros poszto. Lehet megkoszonni ezt a meltatlanul, magyar utlevellel rendelkezo, Miskolc, Avas-lakotelepieknek, akik "kikepeztek" a kanadai hatarorizeti tiszteket... es lejarattak a torvenytisztelo magyarokat... szoval... trukkok nelkul, oszinten... es menni fog...
Kulon felhivom a nagyon kedves figyelmet, hogy mit kivan behozni Kanadaba a borodjeben, es mi az amit mar a repulogepen kitoltendo vam-nyilatkozaton bevall? Szabad javasolnom, hogy ne kockaztassa a lebukast es tartsa be a VAM-szabalyokat. A jellemzo hibak: hus-tartalmu elelmiszer, egetett szeszes ital! Javaslom, tajekozodjon ezekrol!
Tudja, a legnagyobb hibat mindig azok kovetik el, akik alabecsulik a vamosok eberseget!
Beszeljunk az email cimerol is: ez, itt egy FORUM! Azt jelenti, hogy a "nagyerdemu" kozonseg elott beszelgetunk, hogy ebbol masok is "profitalni" tudjanak, esetleg masok is hozzaszoljanak. Avval, hogy megadta az email-cimet, mutatja, hogy el kivanja "terelni" a beszelgetest a Forumrol... hat NE TEGYE!!! Vendeg hiv vendeget a lakodalomba: ugye ez csak egy vicc volt? Udvozlettel: Kanata
Dávid és Edina, 2014-03-26 23:04:14
Hello! Meghívót szeretnék kanadába! Párom és én csak kilátogatnánk nem használnánk a vendégséget! egy ismerős esküvőjére mennénk csak ők még nem állapolgárok és igy nem tudnak küldeni! Segítségért cserébe hálánkat és bármi mást megadunk , természetesen az esküvőre is szívesen látunk. Kérem irjatok e mailt davidmy666@freemail.hu davidmy666@gmail.com Köszönjük!
Kanata, 2014-02-20 14:52:18
Ilduska reszere, NEM a teljes levelere valaszolok, csak egy mondatara: - "...hogy ha neki vágnánk a vissza útnak be engednének az országba?" Ezt senki sem tudja elore megmondani/garantalni, mivel ezt a valo eletben ott-es-akkor, a hataron donti el a CBSA-officer. Amit en tennek az Onok helyeben, megprobalnek kerdest feltenni, az alabbi elerhetosegeken, e-mail, telefon, level lehetosegek ITT: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/contact/menu-eng.html Altalanos CBSA informacio ITT: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/noncan-eng.html Udv: Kanata
Ilduska, 2014-02-20 09:34:08
Üdvözlöm!Családommal 8 hónapot éltünk Kanadában.Megérkeztünk és 5.naptól sikerült munkát találnunk,két gyermekem iskolába járt,de a honvágy haza húzott minket és felmondtuk a menedék státuszt.A vissza utat saját zsebből fizettük.Most a szívünk Kanadába húz, azt szeretném megtudni,hogyha neki vágnánk a vissza útnak be engednének az országba?Válaszát köszönöm.
ceomnrkxhz, 2014-02-12 08:22:52
drvbvlbobeblbmbv{, xhzirtvola , [url=http://www.ncenygkkik.com/]fzshqfnnuq[/url], http://www.rtrefcoltv.com/ xhzirtvola
ofrvjympin, 2014-02-09 19:17:54
besmplbobeblbmbv{, http://www.rqhruruacz.com/ unxwjcagzw
kynvisoiwb, 2014-02-07 07:55:19
Elisabeth, 2014-02-01 16:12:00
Kedves Canada! Nagyon köszönöm a válaszod. Utána nézek . Hát ez nem a legjobb hír számunkra! :( Azért köszi még egyszer!
Canada, 2014-01-31 16:19:45
Es ime a helyes link a UCCB-rol: http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/uccb-puge/pplctn-eng.html
Canada, 2014-01-31 16:12:40
Elisabeth, Leellenoriztem es a CCTB-rol szolo libnket csak nem sikerult pontosan bemasolnom, ime a helyes link: http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/cctb/fq_qlfyng-eng.html
Canada, 2014-01-31 14:13:29
Kedves Elisabeth, Kanadaban ketfajta "csaladi potlek" letezik: 1, UCCB (Universal Child Tax Benefit) - ez egy adokoteles havi fix 100 dollar amelyet 6 even aluli gyermekek nevelesi koltsegeihez valo hozzajarulasra lehet igenyelni. A jogosultsaghoz tobb feltetelnek kell megfelelni, a ti helyzetetekben a legfontosabbak: - Az igenylonek a gyermekkel egy haztartasban kell elnie. - Az igenylo az elsodlegesen felelos szemely a gyermek neveleseert. - Az igenylo vagy annak hazas- vagy elettarsanak "permanent vagy temporary resident" statusszal kell rendelkeznie Kanadaban aki az elmult 18 honapban mar Kanadaban elt. Nalatok a parodnak van temporary resident statusza de meg ha vele is elnenek a gyerekek, akkor is csak a Kanadaban valo tartozkodas 19. honapjaban igenyelhetne meg ezt a juttatast. Sajnos az elso feltetelnek mar eleve nem feleltek meg mivel a gyerekek nem a paroddal lesznek egy haztartasban Kanadaban. Ime a leghitelesebb hivatkozasi link ahol mindezt angolul elolvashatjatok http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/uccb-page/pplctn-eng.html#q1 Canada Revenue Agency honlapja 2, CCTB (Canada Child Tax Benefit) - ez egy adomentes havi par szaz dollar amely mindig az elozo evi csaladi osszjovedelemtol fugg es ami a gyermekek 18 eves koraig igenyelheto es kaphato. A jogosultsagi feltetelek gyakorlatilag ugyanazok mint a UCCB eseteben, lasd fentebb. A ti szempontotokbol sajnos ez sem jarhato ut szerintem mivel a gyermekek nem egy haztartasban fognak elni a Kanadaban elo szulojukkel. A honlap ahol errol olvashattok angolul: www.cra-arc.gc.ca/bnfts/cctb/fg-qlfsng-eng.html#q4 Remelem jol masoltam be a linkeket de ha vmiert nem nyilik, jelezzetek. Ha rakerestek a Canada Revenue Agency honlapjara, ott megtalalhatjatok ezeket az infokat. A szabaly hasonlo a magyarorszagi csaladi potlek szabalyokhoz, ha a gyerekekkel huzamosabb idore kulfoldre koltozik valaki, nem jogosult a magyar csaladi potlekra hiszen nem Magyarorszagon neveli a gyerekeket. Viszont ha Te es a gyerekek is a paroddal jonnetek Kanadaba, akkor 18 honap utan jogosultak lennetek ezekre a benefitekre. Remelem ez segit.
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|