|
|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása

Fatyol, 2012-10-02 00:25:34
Fatyol, 2012-10-02 00:24:09
Poncsi1983: A letelepedést nem befolyásolja a gyerek állampolgársága.
Gólyabál, 2012-10-02 00:22:57
"Hardver technikus vagyok (OKÉV Számítógép szerelő) Keményfedeles bizim van. Kérem, hogy aki tud segítsen! Képtelen vagyok már itt élni." Hivatalos munkavállalás. Nézz utána a kanadai oldalakon, hogy hol keresnek embereket a szakmádban. Írj egy önéletrajzot angolul, és pályázd meg.
Gólyabál, 2012-10-02 00:21:17
Csak kérdezem Orsos Lacika, hogyha van rendes munkád, akkor minek a walfer???? és akkor miért fizetnek "mindent"??? Miért hazudozol??? Senkinek sem fizetnek mindent, addig kapod a walfere-t, ameddig ninccs munkád. Utána nincs walfere (mire fel lenne?) Amint látom, két éve jöttetek ki. mostanában fogadhattak el, ha 3 év múlva lesz kanadai útleveletek. Fel sem merült benetek, hogy két év után nem kellene már húzni az államot??? Másrészről good luck for menekültként próbálkozni, hála az égnek, mindinkább elutasítják a kérelmeket.
Andras, 2012-09-22 15:19:32
Udvozletem mindenkinek! Erdeklodnek milyen esellyel indulhatok kanadai munkavallalasra egy Elektronikai-Technikus papirral es 3 eves magyarorszagi munkavallalassal 23 evesen.Nyelvrol papirom nincs, de szerencsere fogekony vagyok igy konnyen tanulom a nyelvet.Ez nalam nem visszatarto ero.
Poncsi1983, 2012-09-12 16:02:17
Sziasztok, kanadai letelepedéssel kapcsolatban tudna bárki tanácsot adni, hogyha a kisfiúnk brit-magyar állampolgár, akkor milyen eséllyel tudunk kiköltözni, illetve, h hol tudnék ennek bővebben utánanézni? Köszönöm!
orsos lacika, 2012-09-07 21:10:31
Hello Max,mi itt elunk Torontoba. Van eselyed,nem is keves.Nekem a labamat tortek el,vittuk a letleletet és a rendorsegi feljelentest. Katunk rögtön szállást,par nap mulva rendes munkat.Havonta 1500 dollart is kapunk,+walfert,ruhakat. Itt elunk 2 eve,mindent fizetnek tovabra is,tanulás,nyelvtanfolyam,szakmatanulas. Nagyon jolélunk,3 év eltelik,kanadai utlevelunk lesz!
MEX, 2012-08-24 17:55:23
Üdv.Magyar állampolgár vagyok és a hivatalok, bankok stb: totál kisemmiztek minket.A kezem eltört és úgy hagyták az orvosok..A bank hibája miatt KHR listára kerültünk a Frank 180 Ft.-os árfolyamán, és emiatt nem tudtuk kiváltani a hitelünket. (most gyakorlatilag még mi tartozunk nekik majd 2 millióval) Soha semmilyen hivatalos szerv semmit nem volt hajlandó segíteni rajtunk, sőt!Egy 3 éves lakott nálunk, amikor (védett fogyasztói státuszunk ellenére is) elzártak minden szolgáltatást,(gáz, áram) amivel fűthettünk volna. Életveszélynek tették ki a kisgyereket. A szorult helyzetünkből CSAK hitelkiváltással és az ingatlan eladásával szabadulhattunk volna meg, de ezt a bank, az önkormányzat a PSZÁF hibájából soha nem tehettük meg. Évek óta egy hosszabbítón élünk és csak követelőznek. A gázszolgáltató 120 ezer Ft. tartozás miatt 400-ezer Ft-ot vonat le anyám nyugdíjából, továbbá a bank is levonat (ráadásul az államilag garantált hitelt) annyit, hogy gyakorlatilag éhen halni sincs pénzünk. Az ingatlan végrehajtás alatt áll. Az ingatlanunk mindenünk. Az adókalkulátor szerint 30 millió feletti az értéke, a bank szerint 18.... 11 millió hitelt vettünk fel, 20 millió Ft miatt folyik jelenleg a végrehajtás. Tehát még + 2 millió áthidalóhitelt vonnak az egyetlen (karcsú) megélhetési forrásunkból és még mi fogunk plusz 2 millióval tartozni, miután kivágnak minket az utcára... A legjobb, hogy a bank azért tett minket anno KHR-re, mert egy ottani dolgozó hibájából, rossz számlára tették be a pénzünket. Gyakorlatilag a VILÁGON SENKI nemvolt hajlandó emiatt tenni semmit. Az önkormányzat kötelessége a gyerek miatt a családsegítés, de egyszerűen elküldtek minket azzal, hogy nem osztogatják a pénzt... Az egész fizetési képtelenség akkor kezdődött, amikor a nagymamám kórházban volt és meghalt. Addig az ő nyugdíjával valahogy össze szenvedtük a pénzeket, de akkor is állandóan gondjaink voltak. Most a lakhelyem miatt, 20 ezer lenne egy bérlet, hogy innen akár munkát keresni is kimozdulhassak. Anyámat kirúgták, pár ezresből \"élünk\"... Egyszerűen képtelenség munkát találni, amiből fedezni tudnám a számlákat és a bejárást. Gyakorlatilag nem lehet megélnem, ha akarok akkor sem. Ez az állam minden vagyonunkat elvette, a bankokkal a szolgáltatókkal együtt és télidőben rázárták a családra a fűtést. Szétfagytak a csövek, a kádban jeges víz úszott télen. Mindenki követelőzik és évek óta csak etetnek minket és várjuk a pillanatot, amikor totál kivágnak minket, és fedél sem lesz a fejünk felett. Lakást bérelni nem tudunk. Még enni sincs pénz.. Semmi esélyünk sincs, hogy csak megélhessünk nyugodtan és már tönkre tették az életünket ezzel az egésszel. A kérdésem az lenne, hogy van e esélyem emiatt menekült jogot kérni Kanadában, vagy ha nincs, akkor letelepedésit vajon van e esélyem megkapni. Hardver technikus vagyok (OKÉV Számítógép szerelő) Keményfedeles bizim van. Kérem, hogy aki tud segítsen! Képtelen vagyok már itt élni.
pazar007, 2012-08-21 23:19:01
Lexi! Büntető feljelentést tegyél Kanadában a cég ellen csalásért és sikkasztásért és kérj méltányosságból a távolság miatt vízum hosszabbítást a per végéig. Ha lehet, ezzel egy időben polgári perben követeld kamatostól a pénzt és kárpótlást is az elszenvedett szorongásokért, kiesett jövedelem stb. Nem ismerem a Kanadai jogrendszert, lehet, hogy ott együtt megy a kettő. Járj utána és azonnal lépj!!! Én ide már nrm jövök, csak szörföztem a neten.
MatMolnar, 2012-08-18 13:04:42
MatMolnar, 2012-08-18 13:03:47
Balaz, 2012-07-30 00:18:11
Tisztelt Dr.PdK! Köszönöm kimerítő válaszát! A kapott információk alapján, azokat áttekintve már könnyebb lett a csomagunk. Azt természetesnek veszem, hogy hivatalos forrásból tájékozódjam engem komolyan érintő kérdésekben, de a magyar valóságból indultam ki és hagyatkoztam a pletykákra, mende-mondákra, és ezért fordultam a fórumhoz; mely az Ön válaszával megadta a továbblépést. Köszönöm! Tisztelettel; Balaz.
Dr. PdK, 2012-07-29 23:19:48
T. Balaz,
Nehany egyszeru gondolat a levelere:
- "Talán ez a legnépszerűbb oldal" -->> A legnepszerubb Forum az lenne, ahol lepesrol-lepesre minden torvenytelen trukk fel volna sorolva, hogyan lehet csalassal, hazugsaggal becsapni a kanadai officer-eket a hataron valo belepesnel, tovabba hogyan lehet "lébecolni" Kanadaban... de ilyen oldal NINCS!
Tehat, vagy On tulzottan udvarias, vagy itt az ideje a szemuveg cserenek :-)
- "A jövő héten utazom Kanadába, Vancouver-be családommal" -->> Erezzek jol magukat Kanadaban, Vancouver kulonosen gyonyoru, a turistaknak foleg. A varosban elni mar egy kulon "dolog". Tudjon rola, hogy a helyi rendorseg kozel 20 (MONDOM...HUSZ) eve nem bir a nemzetkozi bandakkal a varosban. Ha ezt megemlitik a vendeglatoiknak, akkor eloszor is heves tagadast kapnak, majd, ha jobban figyel, eszre fogja venni, hogy a varos nagyobbik felet nem fogjak Onoknek megmutatni, meg deli 12-orakkor sem... EZ VAN !
- "egy esküvőre vagyunk hivatalosak." -->> Sok boldogsagot az ifju parnak!
- "A rokonok kérésére hazai, házi specialitásokkal - Hungarikumokkal - készülnénk," -->> Ha a hataron, a vamvizsgalatnal lebukik, ez lesz az a pont (hogy Ok kertek), amit a rokonok le fognak tagadni! Ez AZT jelenti, hogy ÖNÖK fogjak "elvinni a balhet" !!! Mar a repulogepen, a leszallas elott fognak kapni egy "vamaru-nyilatkozatot"(legyen keznel toll), es ha ebbe beirja azt, amit tilos, akkor azert kobozzak el, ha nem irja be, akkor vam-aru-csalast kovet el... lelke rajta...
- "de...Méz, őrölt paprika,pálinka,kolbász bevihető-e az országba?" -->> Megmondana, kerem, hogy MIERT NEM a Kanadai Kormany HIVATALOS oldalan erdeklodik hivatalos informacio utan? Miert reszesiti elonyben, mint informacio-forrast a Forum-pletykakat? Ennyi erovel a Kozert-ek eloterei, kocsmak, arokparti csevegesek legalabb ilyen megbizhatoak!
VAROM a VALASZAT !
Az alabbi sorokra HIABA kattint, helyette a ....
1 - egerrel kijelol 2 - CTRL-C 3 - a bongeszo felso soraba kattint...es... 4 - CTRL-V 5 - Enter-gomb...
--->>> http://www.beaware.gc.ca/english/declaree.shtml
--->>> http://www.beaware.gc.ca/english/brirape.shtml
--->>> http://www.catsa.gc.ca/Page.aspx?ID=26&pname=TravellerFAQs_FAQVoyageurs&lang=en&sid=2&sname=Food-and-Drink_Nourriture-et-boissons
MINDEN ELELMISZER BEJELENTES-KOTELES!!! ----------------------------------------------- http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ifvc-rpvc-eng.html
VIDEO(reklam van elotte): --->>> http://video.about.com/gocanada/What-Can-and-Can-t-Be-Brought-Into-Canada-.htm
Segitsegul egy termeket Onnek kulon leirok: MINDENFELE HUSTERMEK T.I.L.O.S !!!!
- "Hétfőn felhívom a Kanadai Nagykövetséget is..." -->> A Kanadai Nagykovet kozvetlen elerhetosege ITT, hogy az egerrel kattintania se' kelljen:
Embassy of Canada to Austria in Vienna ----------------------------------------- Laurenzerberg 2, (3rd floor) A-1010 Vienna, Austria
Tel.: +43 (1) 531-38-3000 Fax.: +43 (1) 531-38-3321
For general inquiries: vienn@international.gc.ca
Hours of operation: ------------------ Monday to Friday: 08:30 – 12:30 and 13:30 – 15:30
A Naaaaaaagy-Kovet neve: Hon. John Barrett,
Tudatom, hogy SEM telefonhivasra, SEM fax-ra, SEM e-mail uzenetre ÖNNEK nem fognak valaszolni!
Vagyok bator, kulon onnek leirni, hogy mi a Naaaaaagykovetseg feladata: Orszagok, nemzetek kozotti, KORMANYSZINTU KAPCSOLATOK letesitese es fenntartasa. A feladataik kozott sehol sem talaltam arra utalast sem, hogy a Kanadaba beviheto FRISS HUSARU-ugyeben a Naaaaaagykovetnek kellene intezkednie... szoval... nem javaslom a Kanada, Becs-i Naaaagykovetseget felhivni.
Kiegesziteskent irom, hogy Kanada Budapesti Kovetsege KIZAROLAG KANADAI ALLAMPOLGAROK szamara nyujt kulonfele szolgaltatasokat... igy ez is kiesett...
Nos, ha most van egy olyan erzese, hogy "eltevedt" a Naaaaagykovetseg illetekesseget illetoen, akkor azt most jol erzi!
- "de várom a fórumozók tapasztalt hozzászólását is." -->> Hagyja abba a "kozvelemeny kutatast", Onnek HIVATALOS, MEGBIZHATO informaciokra van szuksege, es nem Forum mende-mondakra!
Dr. PdK
Balaz, 2012-07-29 22:09:07
Tisztelt Fórumozók! Talán ez a legnépszerűbb oldal, így itt teszem fel kérdéseimet. A jövő héten utazom Kanadába, Vancouver-be családommal, egy esküvőre vagyunk hivatalosak. A rokonok kérésére hazai, házi specialitásokkal - Hungarikumokkal - készülnénk, de... Méz, őrölt paprika,pálinka,kolbász bevihető-e az országba? Hétfőn felhívom a Kanadai Nagykövetséget is, de várom a fórumozók tapasztalt hozzászólását is. Tisztelettel; Balaz.
B.Patrik, 2012-07-23 22:56:40
Tisztelt Dr. PdK! Köszönöm gyors és egyben rendkívül hasznos válaszát. Nagyon sok bölcsességet, tudást kaptam öntől a leírtakból ezért rendkívül hálás vagyok.
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|