|
|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása

Linda, 2010-01-26 21:52:55
Kedves "Picike" Az elso "lepes", legyen eleg taszito-ero az indulashoz es legyen eleg vonzo-ero ahhoz, hogy HOVA? A masodik: meghozni a DONTES-t !!!...MENNI !!!
...nos, kezdje ITT..! ...ha vegzett, irjon, megyunk tovabb... Udv: Linda
PS: kerem, ne feledje, "szivet csereljen, aki hazat cserel"...mert ez IGAZ!!!
Picike, 2010-01-26 09:49:04
Kedves Linda
kerhetem az On segitseget,letelepedes celjabol, nem tudom hol kell kezdeni minden infonak orulnek Kellemes napot ,es elore koszonom Picike
, 2010-01-26 02:24:30
Udv! Ismet "vonalban" vagyok, varom a kerdeseit kedves "Judy" Linda
Picike, 2010-01-23 15:02:01
Jo napot mindenkinek
Segitseget szeretnek kerni,...30 eves vagyok orvostanhallgato, van meg 2 ev az egyetembol es utanna szeretnek kijutni Kanadaba , letelepedes celjabol , a ferjemmel. Apoloi szakdiplomaval rendelkezem , a mentoszolgalatnal dolgoztam. A kerdesem az lenne , mi az elso lepes ,hol kell kezdeni a papirok beszerzeset? szeretnem idoben elkezdeni, Minden valaszt,otletet szivesen fogadok Koszonettel Monika ladym.79@freemail.hu
Judy, 2010-01-18 22:02:46
Kedves Linda, Örülök, hogy megtaláltam az írását, amit korábban írt Pistinek! A Skilled Worker vízum kategóriával kapcslatban lenne kérdésem. Ha még olvassa fórumot, szívesen "beszélgetnék" erről és még további kérdésekről Önnel. Várom válaszát. Üdv, Judy
pisti, 2009-12-23 14:48:34
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Linda, 2009-12-02 23:06:29
Kedves Janos, Varom kerdeseit, de tudnia kell, nem vagyok minden nap szamitogep kozeleben. Udvozlettel: Linda
János, 2009-12-02 19:00:50
Tisztelt Linda!
Így abszolut ismeretlenül tisztelettel megköszönöm azokat az információkat, amiket Pistinek írt. Itt nálunk Miskolcon nagyon nehéz ráébredni, hogy van a világon olyan hely, ahol nem az ablakon át lehet kenőpénzért bejutni oda, ahová az ajtón egyenesen kellene. Kérdezem, lát e lehetőséget arra, ha konkrét kérdésem van, Kanadát ismerve az eddig megtapasztalt korrekt választ adna. Tisztelettel János
János, 2009-12-02 18:59:32
Tisztelt Linda!
Így abszolut ismeretlenül tisztelettel megköszönöm azokat az információkat, amiket Pistinek írt. Itt nálunk Miskolcon nagyon nehéz ráébredni, hogy van a világon olyan hely, ahol nem az ablakon át lehet kenőpénzért bejutni oda, ahová az ajtón egyenesen kellene. Kérdezem, lát e lehetőséget arra, ha konkrét kérdésem van, Kanadát ismerve az eddig megtapasztalt korrekt választ adna. Tisztelettel János
Linda, 2009-12-01 05:44:52
Kedves Pisti,
- ...hogy mire gondolt, az nem "hallatszott" ki a levelebol. Hagytam magam "vezetni" az elozo levele altal.
- A "segiteni"-szo itt sem jelent semmit, de ezt mar irtam. Ha azt gondolja, hogy csak ugratom ezzel, nos, akkor nagyon teved! Oszinte vagyok, ennyi az egesz.
- ..."Úgy szeretnék kimenni, hogy már legyen munkám"...errol IS irtam, de ugy latom az azonos anyanyelv ellenere sem ertettuk meg egymast. LEGALIS munkat kapni, LEGALIS tartozkodassal lehet Kanadaban !!!!!
- Illetve...- Van mod CSAK munkat vallalni Kanadaban letelepedes nelkul, de ehhez is MAS hozzaallas szukseges mint az EU-ban es NEM az itt elo honfitarsaink fognak ebben "segiteni", hanem kovesse kerem a mar elkuldott "start-pont" leirasat!
Tudom en azt, ha egy nemzet arra nevelodott, hogy mindent az "ablakon bemaszva" tud elintezni, nem konnyu elhinni, hogy itt a "nyitott ajton" kellene "bejonni" mert EZ AZ ORSZAG IGY MUKODIK !!!
- Kanada NEM tagja az EU-nak!!! Masok a szabalyok, tehat MAS taktikat kellene kovetni a kivant siker elerese erdekeben.
Mind ezekrol az On altal figyelmen kivul hagyott "kezdo-ponton" reszletes leirasok talalhatok. Beleertve a szukseges urlapokat is.
Ugy gondolom, hogy kicsit mar korben jarok, igy most befejezem a levelezesunket.
Udvozlettel: Linda
pisti, 2009-11-30 22:07:56
Kedves Linda!
Hát egy kis segítségre gondoltam, nem jó tanácsra. Úgy szeretnék kimenni, hogy már legyen munkám, mert az a legfontosabb, nem kalandra vágyok, kimegyek és lesz valami az nem jó nekem. De azért köszi, majd keresgélek, csak találok valamit.
Üdv: Pisti
Linda, 2009-11-29 00:52:51
Kedves Pisti,
A mostani valaszomban az On levelet "kovetem", hogy legyen valami "vezerfonal".
A csaladdal egyutt valo "kitelepules" nagyobb felelosseget jelent, mint egyedul. Kerem ezt ne felejtse el! Azt teheti, hogy gondosan, korultekintoen jar el mindenben, semmit sem a veletlenre bizva.
Mostantol, kerem, hasznaljuk a "bevandorlas"-kifejezest a "kitelepules" helyett, mert ITT ERROL van szo!
"Sajnos már nem vagyunk fiatalok, de még tudunk dolgozni, és szeretnénk is." - Nos, legalabb 10 ev munkaviszony kell az alap-nyugdij megkapasahoz. A ket allam kozott van nyugdij-egyezmeny, vagyis a ket resz-nyugdij osszeadodik ha eljon az ido.
"A nyelvet tanuljuk, mire kijutunk, addigra menni fog az is" - Szinte minden ezen all vagy bukik...minel elobb, minel jobb szinten megtanulni....!!!!
"A szakmai listát elnézve én találnék munkát" - ez egy igazan jo hir, de Magyarorszagrol most ennel tobbet tenni nem lehet.
"Ebben segíthetnél, mert szívesen dolgoznék bányában." - ma mar (nem csak Eszak Amerikaban) ez a szo, hogy "SEGITENI" nem jelent semmit, tessek kedves "rahangolodni" az onallo eletre, ez mukodik !!!
"Ha megírnád, hogy Albertában mely városokban üzemel bánya?" - nem irom meg, a levelezesunk legyen egy joindulatu biztatas, de a GOGGLE.CA bebillentyuzeset es ott a keresgelest sajat "hataskorben" kellene megoldani.
"....azt megköszönném" - nem szukseges, ez sem szokasos "errefele"...
"Esetleg nehéz-gépkezelői állás is érdekelne, abból is levizsgáztam" - Az "ottani" vizsga ITT semmit sem er, bizonyosan ujra kell vizsgazni, a gyakorlat pedig szinte azonnal kiderul, es annak szinte mindig sikere van. Pontositok, az epikezes, utepiteseknel hasznalt gepekrol van szo, a banyaszathoz nem ertek.
"Előre is köszönöm a segítséget." - A "segitsegrol" bar beszeltunk, tessek kedves ezt komolyan venni, nem bantolag hasznalom, de ez az uj "Vilag"....ott is, itt is.....
Mas, ami a levelben nem szerepelt:
- Otthonrol remenytelen sikeresen munkat szerezni, eleg csak tajekozodni
- A "kezdo-pontra" allas - ideje volna "megtalalni a "kezdopontot", valahogy IGY:
google. ca es beirni azt, hogy "immigration to canada", idozojelek nelkul
...es lassatok csodat emberek, ahogy az Indul a Bakterhazban-mondtak, imhol a talalat:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
...nos, tessek kedves elindulni.......mert ITT a kezdopont...!!!!
Nem bizzon meg se' ceget, se' ugyvedet az ugyeinek az intezesevel...!!!!
pisti, 2009-11-24 23:11:23
Kedves Linda!
Köszönöm a választ. A döntés már megszületett. El innen messzire. A családommal szeretnénk kitelepülni. Sajnos már nem vagyunk fiatalok, de még tudunk dolgozni, és szeretnénk is. A nyelvet tanuljuk, mire kijutunk, addigra menni fog az is. A szakmai listát elnézve én találnék munkát, bányászokat keresnek, van szakmám és gyakorlatom. Ebben segíthetnél, mert szívesen dolgoznék bányában. Ha megírnád, hogy Albertában mely városokban üzemel bánya, azt megköszönném, mert akkor le szűkíteném a keresést. Esetleg nehéz-gépkezelői állás is érdekelne, abból is levizsgáztam. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Pisti
Linda, 2009-11-24 01:06:32
Kedves Pisti,
Atolvastam a valaszomat, es eszrevettem, hogy a kerdesenek masodik felere nem valaszoltam.
"...milyen papírokat kell beszerezni és hol?"
Nos, azt remelem, hogy az elso valasza utan lesz alkalmam bizonyitani, hogy erre a kerdesre valo valaszra mar nem is lesz szuksege. Az elso levelemben levo felsorolasra talaljon oszinte valaszokat, tudja...ott belul es egy pillanat alatt a "kezdo-ponton" fogja talalni magat, ha szukseges, akkor a segitsegemmel.
Linda, 2009-11-24 00:32:01
Kedves Pisti, "first things first"....
1.) Dontest kell hozni, igen!, valahol OTT BELUL....menni vagy nem menni?
2.) Ha a dontes, "menni", akkor jon a....
3.) "hova", es miert PONT oda?
4.) Legyen eleg penz-tartalek, ugy fel evre vagy tobbre mint bevandorlo....!!!!
5.) Legalabb tarsalgasi szinten KELL tudni az "illeto" orszag nyelvet.
Mindezt azert irtam, mert nagyon is igaz az a dalreszlet, hogy "Szivet csereljen aki Hazat cserel" !!!!
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|