|
|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása

Fanny, 2012-06-01 17:49:50
Megkérdezném az ide írogatókat, hogy nincs e jobb dolguk mint kötekedni,és kioktatni másokat...Nem tudom , hogy kezdődött,vagy miért, de hasznos információk reményében léptem fel a fórumra és csak kakaskodást látok..Köszönöm :S
Pilu, 2012-05-28 11:05:59
Az utolsót nem én irtam,valaki irta az én nevemben,sajnálom,de a véleményemet tartom,mert nincs számára normális kérdés!!! Valamibe bele kell,hogy kössön,mert ha nem tenné,akkor nem lenne ilyen magas lovon mindenkivel szemben!! Tehát a véleményem maradt,SZÁNALMAS!!!!! Valamint kérem az illetőt,aki a nevemben irt,hogy találjon másikat,mert ez már foglalt!:)
Pilu, 2012-05-27 12:16:27, 2012-05-27 22:46:50
De ha valaki, akkor O segit es probalja a lenyeget kiszedni a baromsag tengerebol. Amiket sokan beirnak ide, az egy 3 eves gyerektol is nevetseges lenne, nem felnott emberektol. Ha ertelmes kerdes van, ertelmes a valasz is.
Pilu, 2012-05-27 12:16:27
Itt mindenki hülye,csak maga okos tisztelt Dr PdK! Mindegy,hogy túrista,bevándorló,vagy menekült az illető,az csak hülye lehet! Szánom önt! Valószinűleg egy megkeseredett vénember lehet,aki a párnahuzatba dugdossa a pénzét nehogy elfogyjon! Nem sajnálom önt,csak szánom......
Dr. PdK, 2012-05-26 19:58:24
T. johan,
- "En szeretnek ebben az evben kb juli eleje körül Kanadäba utazni" -->> Jojjon, Kanada gyonyoru!
- "orszägjäräs ..." -->> ...viccel...?
Magyarorszag alapterulete: kb 93,000 km2 Kanada alapterulete: kb 10,000,000 km2 ... tesseeeeek?, szolt valamit...?
Magyarorszag "atlosan"" kb 720 km "szeles" Kanada Kelet-Nyugati iranyban, kozuton merve kb. 7,200 km ...tesseeeek?, szolt valamit?
Kanadat "orszagjarni" egy elet talan elegendo...
- "szempontjäbol." -->> MONDOM Céljából !!!
- "Väsärolhatok en autot,amit ott hasznälok az ott tartozkodäsom ideje alatt,ugy hogy nem vagyok ottani lakos?" -->> PONTOSAN azonos feltetelekkel vasarolhat autot, mint turista Kanadaban, amilyen feltetelekkel egy kanadai allampolgar vasarolhat autot Magyarorszagon! -SEHOGY- !!!
Az autovasarlas "menete" Kanadaban: Keresi, ratalal, kialkudja, majd a kocsi sorozatszamat felirva, a kereskedonel legalabb egy szazas "foglalot" otthagyva mennie KELL a BIZTOSITO-hoz. Itt harom(3) kulonbozo "dolgot" fognak Ontol kerni.
1) - Kocsi gyartmanya, tipusa, sorozatszama, 2) - KANADAI JOGOSITVANY ...ami Onnek nem lehet...! 3) - Havonta hogyan fizeti a biztositast? ...sehogyan...
Nos, mint latja, a 2-es es a 3-as pontokhoz eselye sincs, igy turistakent autot nem vasarolhat.
- "Mert szeretnem autoval bejärni Oceäntol-Oceänig az orszägot" -->> Napi kb. 800 km futassal oceantol-oceanig nagyjabol 2 het az ut... ha nem all meg, csak aludni.
- "Kb fel evre gondoltam.." -->> Ha Kanadaban valo belepesnel az "officer"-nek is ugyan ez lesz a "gondolata", akkor maradhat 6 honapig. Ha nem, akkor nem, fellebezesi lehetosege NINCS!
- "Olvasom,hogy aki huzamosabb idöt tölt az orszägban,attol kerhetik hogy lennie kell erre az idöre megfelelö anyagi ellätässal." -->> EZ IGY VAN!
- "Erröl banki kivonatot kernek?" -->> Az, hogy hogyan kerik es ellenorzik az anyagi fezetet, az teljesen az "officer"-tol fugg. Pl. ha hitelkartyja van, azt is se' perc alatt le tudjak ellenorizni, van-e eleg penze 6 honapra vagy nincs?
Nem kerdezte, semmi kozom hozza, de ugy velem, hogy teljesen rosszul "all" hozza Kanada "felfedezesehez.
welderman 12, 2012-05-26 18:47:24
T.Dr. PdK Természetesen az Ön által is említett módon járok el,és már innen Írországból megkezdtem az állásinterjúk szervezését.Remélem sikerrel járok és pár hónap múlva már Kanadában dolgozhatok.Természetesen a tapasztalataimat megosztom a fórumozókkal és Önnel is. Maradok Tisztelettel: Péter
Dr. PdK, 2012-05-26 18:28:42
T. Welderman,
Elolvastam a levelet es hivnom kellett a novert (..es a hugat is...), hogy ujraelesszenek...! Idejet sem tudom, hogy mikor olvastam olyan levelet aminek minden sora tiszta, vilagos, torvenytisztelo szemelyiseget mutat es nyomat sem talaltam benne a forumokon (mashol is) szokasos trukkozesnek, kerulout keresesnek vagy kiskapuk nyitogatasanak.
...szoval, csak amulok es bamulok...
Es most nezzuk a levelet:
- "...szeretnék Kanadában munkát keresni." -->> Tegye, sok sikert !
- "Természetesen NEM DOLGOZNI szeretnék így hanem csak egy jó pár munka ajánlatra személyesen jelentkezni." -->> REMELEM, ezeket az interview-kat a biztatasom nelkul is ELORE letargyalja, nagyjabol egymashoz kozeli idoben es nem nagy tavolsagokra.... UGYE JOL GONDOLOM ?
- "Tisztában vagyok vele,hogy amennyiben valamelyik munkáltatónál sikerrel járok és megkéri számomra az LMO-t,el kell hagynom az országot" -->> Ez alapvetoen IGY VAN! Ez alol csak RENDKIVULI fontossagu allami cegek (nem sokan) kaphatnak kivetelt, ez szerencse kerdese.
- "és 6-8 hét ügyintézési folyamat után kaphatok munkavállalói vízumot" -->> Valamit tudnia KELL!
Kanada = BUROKRACIA !
Keszuljon fel ennel hosszabb ideju varakozasra is!
- "Ha számomra pozitív az elbírálás,a vízumért Bécsbe kell utaznom,vagy máshol például itt Dublinba is megkaphatom?" -->> Dublinban IS megkaphatja a "work offer"-t es arra adjak ki a Kanadai Konzulatuson a "work permit"-et, mas neven a munkavizumot.
- "Beutazásnál az officernek ha elmondom az igazat hogy miért is jöttem,nem fog visszafordítani?" -->> Ez egy jo kerdes, valojaban ez egy "lutri". Vagy igen, vagy sem... elore nem tudni... dontson sajat maga errol.
- "A második kérdésemet azért is tettem fel mert nem egy két hétre tervezem a munkakeresést" -->> Tessek mondani.. MILLIOMOS ? Legyen ferfi, es egyszerre csak egy "dologgal" foglalkozzon... a munka keresessel... semmi massal...!!!
- "meg közben szeretném bejárni Kanada középso tartományait." -->> NE TEGYE !!! Folosleges penzkidobas, ha megkapja a munkavizumot, Kanadaban mindket iranyba szabadon utazgathat, keresztul es kasul, jo fizetessel a zsebeben... !!!
- "Válaszát Elore is Köszönöm" -->> NA, EZT NEM KEREM !!! Ha hasznalt a valaszom, tessek megirni... es kesz!
welderman 12, 2012-05-25 20:39:02
Tisztelt Dr PDK Jelenleg Írországban élek és dolgozok mint minősített hegesztő.Sajnos egyre kevesebb itt is a munka,úgyhogy szeretnék Kanadában munkát keresni. Turista vízummal mennék,jövő hónap közepén.Természetesen NEM DOLGOZNI szeretnék így hanem csak egy jó pár munka ajánlatra személyesen jelentkezni. Tisztában vagyok vele,hogy amennyiben valamelyik munkáltatónál sikerrel járok és megkéri számomra az LMO-t,el kell hagynom az országot,és 6-8 hét ügyintézési folyamat után kaphatok munkavállalói vízumot.Persze csak ha pozitív az elbírálás. két kérdésem lenne Önhöz: Ha számomra pozitív az elbírálás,a vízumért Bécsbe kell utaznom,vagy máshol például itt Dublinba is megkaphatom? Beutazásnál az officernek ha elmondom az igazat hogy miért is jöttem,nem fog visszafordítani? A második kérdésemet azért is tettem fel mert nem egy két hétre tervezem a munkakeresést,meg közben szeretném bejárni Kanada középső tartományait. Válaszát Előre is Köszönöm Péter
johan, 2012-05-24 21:14:26
Szep jo napot! Tiszteletem mindenkinek! En szeretnek ebben az evben kb juli eleje körül Kanadäba utazni,de csak utazäs,orszägjäräs szempontjäbol. Väsärolhatok en autot,amit ott hasznälok az ott tartozkodäsom ideje alatt,ugy hogy nem vagyok ottani lakos? Mert szeretnem autoval bejärni Oceäntol-Oceänig az orszägot,es ezt egy autoval szeretnem megtenni. Kb fel evre gondoltam,hogy eleg lenne arra,amig a minden lätnivalot megtekintek,amit a neten idäig lättam,es erdekesnek talälom. Szügseg van-e valamilyen hivatalos okmänyra az utlevel,jogositväny,szemelyi igazolväny,beteg&balesetbiztositäs ezeken kivül? Olvasom,hogy aki huzamosabb idöt tölt az orszägban,attol kerhetik hogy lennie kell erre az idöre megfelelö anyagi ellätässal. Erröl banki kivonatot kernek? Tanäcsaikat ha megosztjäk velem,nagyon köszönöm! Üdvözlette, Johan
Zoltan, 2012-04-14 21:45:37
Üdv mindenkinek, Remélem jó helyre írok, jelenleg az USA-ban dolgozok (munkavizum) és mivel imádom Kanadát ( gondolok itt nyugati part, Vancouver), szeretnék Kanadában vállalkozásba kezdeni. IT, Marketing és DTP, de ez most gondolom mindegy. Azt szeretném megkérdezni, mi a módja egy vállalkozás beindításának, esetleg milyen költségvonzatai vannak ( ha van rá mód egyáltalán). Kanadában már dolgoztam, szólt oda munkavízumom, melyet három évre kaptam meg anno. Válaszokat előre is köszönöm.
Dr. PdK, 2012-04-07 22:47:33
"dd", Minden batorsagomat osszeszedve felhivom a kedves, de szetszort figyelmet nehany "elirasra": - "a munkavállalással kapcsolatban Magyarországra akkreditált kanadai külképviselet bevándorlási irodájához." -->> Kanada budapest Kovetsege KIZAROLAG kanadai allampolgarok reszere nyujt szolgaltatast! - "Magyarországra akkreditált kanadai külképviselet bevándorlási irodájához" -->> Ilyen NEM LETEZIK! Allitasom bizonyitasa MAGYARUL ITT: http://www.canadainternational.gc.ca/hungary-hongrie/visas/index.aspx?lang=hun&view=d - "a munkavállalási engedély nem bevándorlási dokumentum – birtokosát kanadai letelepedésre nem jogosítja fel!" -->> Kanada nem egy "kisdomb" es meg csak nem is egy tabortuz ami kore le lehet "telepedni", ez a fogalom nem letezik, de van helyette viszont a "permanent resident" statusz. Na, ezt viszont reszletes kifejthetne az erdeklodoknek! Bizonyara a sietseg az oka, de "veletlenul" kihagyta ezt az oldalt, mert e' nelkul SEHOVA!!! : http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp
A cegnel regebben kozutalatnak "orvendo" KISZ-titkartol tudom, hogy minel tobb erthetetlenebb kifejezes van egy "eloadasban" annal fontosabbnak es okosabbnak tunik az eloado. Mit gondol, jol mondta ?
dd, 2012-04-07 21:44:43
Az itt leírtak tájékoztató jellegűek: pontosabb, részletesebb információért, kérjük, forduljon a kanadai Bevándorlási Minisztériumhoz (http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp ), illetve a munkavállalással kapcsolatban Magyarországra akkreditált kanadai külképviselet bevándorlási irodájához.
A vízummentes beutazás önmagában nem jogosítja fel a beutazó magyar állampolgárt, hogy Kanadában munkát vállalhasson.
A legtöbb kanadai munkához munkavállalási engedéllyel kell rendelkeznie a külföldi munkavállalónak. A munkavállalási engedély követelményei, illetve elbírálási ideje függ a betölteni kívánt munkakör jellegétől. Bizonyos típusú munkákhoz nem kell munkavállalási engedélyt kiváltani (lásd. később), de egyéb feltételeknek ekkor is meg kell felelni.
A munkavállalási engedélyt – illetve a beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges vízumot - a kérelmezőnek az illetékes kanadai külképviselet vízumkiadó részlegénél kell kérelmeznie.
A kanadai munkavállaláshoz a következőkkel kell a kérelmezőnek tisztában lennie:
- a munkaadó segít annak eldöntésében, hogy a kérelmező alkalmas-e a munkakör betöltésére. Ehhez többnyire munkaerő-piaci véleményezést kell bekérnie az illetékes kanadai hivataltól (Human Resources and Social Development Canada – a továbbiakban HRSDC). Ez a véleményezés igazolja, hogy a munkaadó jogosult a munkakört külföldi munkavállalóval betölteni. A HRSDC pozitív véleményezése azonban önmagában még nem garancia a munkavállalási engedély megkapására!
- a munkavállalási engedély beszerzésén kívül a kérelmezőnek a kanadai beutazás és tartózkodás általános feltételeinek is meg kell felelnie (a munkavállalási engedély önmagában beutazásra és tartózkodásra nem jogosít!). Attól függően, hogy a kérelmező munkavállalása időtartamára vízumköteles országból érkezik-e, illetve, hogy munkavállalása a lehetséges vízummentes tartózkodás időkereteit túllépi-e, vízum beszerzése is szükséges lehet.
- a munkavállalási engedély nem bevándorlási dokumentum – birtokosát kanadai letelepedésre nem jogosítja fel!
- a munkavállalónak lehetősége van, hogy házastársát, eltartott gyermekeit is Kanadába hozza, ezt azonban kérelmében jeleznie kell, vagy a családtagoknak erre vonatkozóan külön kérelmet kell benyújtaniuk. A családi kapcsolat igazolására születési és/vagy házassági anyakönyvi kivonat csatolását kérheti a hivatal.
A munkavállalási engedély kérelmezése szinte kizárólag csak Kanadán kívülről történhet. Az engedély kérelmezéséhez a következő dokumentumok csatolása kötelező: - alkalmazási ajánlat egy kanadai munkaadótól;
- dokumentum, mely igazolja, hogy a kérelmező alkalmas a munkakör betöltésére (pl. végzettséget, vagy korábbi munkatapasztalatot igazoló iratok);
- kitöltött adatlap, melyben a kérelmező igazolja, hogy a kanadai bevándorlási törvény és határozatok követelményeinek megfelelt;
- írásos igazolás a HRSDC részéről, mely a munkaadót felhatalmazza arra, hogy a megjelölt munkakört külföldi munkavállalóval töltse be. Ezt az igazolást általában a munkaadó szerzi be és küldi meg a munkavállalónak.
Emellett a kérelmező a következő feltételeknek kell, hogy megfeleljen: - igazolnia kell a vízumkiadó hivatal felé, hogy munkavállalási engedélye lejártával elhagyja Kanadát;i
- gazolnia kell, hogy kanadai tartózkodásához megfelelő pénzösszeg áll rendelkezésére, hogy magát, illetve esetlegesen kiutazó családját eltartsa;
- igazolnia kell, hogy törvénytisztelő állampolgár, s büntetlen előéletű (ehhez a kanadai hatóságok kérhetik, hogy a munkavállaló büntetlenségi igazolást csatoljon kérelméhez.);
- igazolnia kell, hogy Kanada biztonságára nem jelent veszélyt;
- és, hogy egészségi állapota megfelelő a munkavégzéshez (ehhez a kanadai hivatal kérheti orvosi igazolás csatolását – az orvosi igazolás bekérése 3 hónappal meghosszabbíthatja a szokásos eljárási időt).
- a kérelmezőt a bevándorlási tiszt további adatok szolgáltatására kérheti fel, illetve személyes elbeszélgetésre hívhatja be.
A kérelmezőnek a tartózkodási helye szerint illetékes kanadai képviseleten kell benyújtani kérelmét a munkavállalási engedélyre. Amennyiben tartózkodási helye szerinti ország nem azonos állandó lakóhelyével, igazolnia kell, hogy jogszerűen tartózkodik az adott országban, ahol kérelmét benyújtja.
Kanadán belülről adhat be munkavállalási engedély igénylésére kérelmet az: - aki már rendelkezik érvényes munkavállalási vagy tanulmányi engedéllyel, vagy akinek házastársa vagy szülei már rendelkeznek munkavállalási vagy tanulmányi engedéllyel;
- aki már rendelkezik munkavállalási engedéllyel egyfajta munkára, de az új munkavállalási engedéllyel egy más típusú munkakört szeretne betölteni;
- aki legalább 6 hónapig vagy tovább érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik, vagy,
- aki azért tartózkodik Kanadában, mert letelepedési engedély iránti kérelme már folyamatban van (attól függően, hol tart a letelepedési engedély elbírálása, jogosult a kérelmező munkavállalási engedélyért folyamodni).
Dr. PdK, 2012-04-04 23:47:55
"endodiful",
- "Diak vagyok" -->> A kanadai torvenyek lehetove teszik a diakmunkat, havi kotott oraszamban. Ehhez KANADABAN KELL LENNIE DIAKNAK!
- "szeretném ezt az időt valami hasznosra kihasználni." -->> LEGYEN AZ, AMI!!! Turista!
..es a turista sehol a vilagon nem dolgozhat... MONDOM Magyarorszagon sem dolgozhat a TURISTA!
- "esetleg van e cserediák program," -->> Volt! A visszaelesek es csalasok miatt megszunt!
- "bármilyen kapcsolat az itteni tanulmányok és az ottani oktatás között, de nem találtam" -->> Volt, mar nincs!
- "kimennék nyáron dolgozni" -->> KI? Hova? Kanada az BENT VAN! Szeretnem Ont meglepni egy teljesen uj informacioval: Kanada NEM TAGJA az EU-nak! Hala a Jo istennek!
Tovabba a kanadai alaptorvenyek TILTJAK az ideny-, idoszakos vagy ideiglenes munkat!
- "de nem igazán tudom,hol lehetne utána nézni a rövid távú lehetőségeknek," -->> Sehol, mert ilyen csak az EU-n belul van!
- "Azt kifelejtettem, hogy angolul természetesen folyékonyan beszélek és Torontóról lenne szó! " -->> Teljesen mindegy, ha TILOS az ideiglenes munkavallalas!
- "Köszönöm!' -->> Szivesen!
endodiful, 2012-04-04 22:33:03
Azt kifelejtettem, hogy angolul természetesen folyékonyan beszélek és Torontóról lenne szó!
endodiful, 2012-04-04 22:25:38
Sziasztok! Nem rég lehetőségem nyílt, hogy pár hónapot Kanadában tölthessek. Diák vagyok, és szeretném ezt az időt valami hasznosra kihasználni. Böngésztem a neten, hogy esetleg van e cserediák program, vagy bármilyen kapcsolat az itteni tanulmányok és az ottani oktatás között, de nem találtam. Amennyiben ilyenre nincs lehetőség, kimennék nyáron dolgozni, de nem igazán tudom,hol lehetne utána nézni a rövid távú lehetőségeknek, amennyiben van ilyen. Tudnátok némi segítséget adni? Köszönöm!
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|