|
|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása

Dr. PdK, 2012-04-03 15:52:52
Kedves Papi,
Kapott hideget-meleget? IGEN! Adott ra okot boven? IGEN!
Amitol nem konnyu at-tekinteni a valaszom, es "bogozni" kell, annak az az oka, hogy az On levelere valaszoltam, amiben pedig van legalabb egy, nagyon komoly "dillema" (most nagyon udvarias voltam, remelem ertekeli...). Kanadaban az alaptorvenyek TILTJAK a VENDEGMUNKAT, ettol engedely-koteles, tehat vegig kell a munkaltatojanak menni egy "proceduran". Ez az oka, hogy enyhen szolva is burokratikus ez az eljaras. Van egy masik oka is, amirol tobbnyire hallgatnak. Ezt ugy hivjak, hogy a "belso mukaero- piac vedelme". Ha ez bonyolult lenne, leirom egyszeruen is: ez (is) biztositja azt, hogy akinek van TORVENYES JOGA KANADABAN DOLGOZNI, annak MINDIG LEGYEN MUNKAJA, mert azt nem veszik el a illegalis munkasok... erti mar? Mindenki... MONDOM KANADABAN MINDENKI TUDJA, hogy az ideiglenes munkavallalasi engedelyt (ez a "rendes" neve) MINDIG a LEENDO MUNKALTATO KERVENYEZI, megis Onre biztak ezt. Ebbol mar kovetkezik nehany gondolot:
- On volt az aki elso szora "ugrott" es vallalta a torvenytelen munkavegzest, bar velhetoen egesz ido alatt tudta, hogy ennek nem lesz jo vege. Elobb-utobb lebukhat, es akkor buknak a tobbiek is a cegnel...
- On volt az aki megprobalta torvenyesiteni az addig vegzett "fekete"-munkat.. sikertelenul...
Az, hogy a mindenki altal tudott/ismert eljaras ellenere is (a cegek kezdemenyezik a munka vizumot) Ont biztak meg ennek elintezesevel, azt jelenti, hogy Ont NEM TORVENYESEN szivesen alkalmazzak, de semmit sem kivannak Onert tenni. Mi ebben a "bogozni" valo?
- "valamit kibogozok belole." -->> Nem kell semmit sem "bogozni"! A munkavallalasi engedely iranti eljaras elinditasa NEM AZ ON DOLGA, hanem a leendo munkaltatojae!!! Ez kb. 99-szer leirtam az elozo levelemben es itt is... mi ebben a "bogozni" valo? Evvel Onnek NINCS DOLGA! Az elso lepest akkor kell megtennie, ha POSTAN megkapta Kanadabol a "work offer"-t. Abban benne lesz, hogy mi a "dolga", lepesrol-lepesre. hogy megkapja a munka vizumot (work permit).
Mi ebben a "bogozni" valo? - "Az ekezetekrol csak annyit, a gepemet Kanadabol hoztam" -->> Nos, kicsit kerulo uton, de sikerult kozvetett modon bizonyossagot szerezzek arrol, hogy On Kanadaban illegalisan, mint turista dolgozott. Ebbol a jogtalan keresetebol vasarolta a Notebook-szamitogepet. Igy van...?
Egy reszlet az elozo levelembol: ------------------------------- - "Nagyon megkoszonnem ha el tudna igazitani a dolgokban." -->> Na, erre kivancsi vagyok...!!! -------------------------------
Kedves Papi, nem akar mondani valamit?
Udvozlettel: Dr, PdK
Papi, 2012-04-03 08:29:03
Kedves Dr.PdK! Koszonom a kioktato levelet, tulajdonkeppen a korabbi bejegyzesek alapjan ezt vartam. Kaptam hiodeget, meleget, valamit kibogozok belole. Valamivel azert okosabb lettem. Az ekezetekrol csak annyit, a gepemet bentrol hoztam(Kanada bent, itthon kint) mas a billentyuzete, de szerintem ez senkinek nem jelent gondot valoszinu csak Onnek. Udvozlettel: Papi (figyelte a megszolitast a nagybetut nem felejtettem el!)
Macko, 2012-04-01 17:46:18
nem is erdekel a sok hejeseg
Dr. PdK, 2012-04-01 17:41:45
"Macko", "na vajon önszerint meik ország, önszerint meik országban tegeznek mindenkit,kortol függetlenül.na vajon önszerint meik ország, önszerint meik országban tegeznek mindenkit,kortol függetlenül. --------------------------------- Nos, Kanadara es az USA-ra BIZTOSAN NEM vonatkozik ez, mert akkor On angolul SEM tud. Van egy nyelvtani bolcsesseg (nem az enyem) ami igy szol: Ha "valaki" a sajat anyenyelvet sem tudja, egyetlen, mas nyelvet sem kepes jo szinvonalon megtanulni. Ha itt arra tett egy celzast hogy a"you" azt jelenti, hogy "te", akkor On nagyot tevedett A "you' egy SEMLEGES megszolitas, valahol az "ÖN" es a 'MAGA" kozott. A 'tegezesre" kulon szo van, de az annyira bizalmas, hogy csak ritkan hasznaljak. Nos, ezzel reszemrol a mai nyelvi tovabbkepzeset befejeztem, tobb valaszt mar nem irok es nem varok. Minden jot kivanok!
Macko, 2012-04-01 17:40:22
Salom
Dr. PdK, 2012-04-01 17:30:25
" Macko", Énkülföldön élek hát bocsi ha nemirok helyesen,nem Magyar iskolába jártamnade te sem,(b........g ) kanadai kisbetüvel kel irni, na ezt jo tudni Ez a valaszom NEM kotekedes, csak egy kis viccelodes, szoval NE most sertodjon meg... :-) -"nemirok" -->> ket, kulon szo..."nem irok" - "helyesen,nem" -->> A "," (vesszo) utan "szunet" van (Space billentyu) mert ez a "szelektor" tehat a vesszo a Space-el valaszt el mondaton belul ket gondolat-reszt. Tehat helyesen "helyesen, nem" - "Magyar iskolába" -->> kisbetuuuuuu!!!! -> magyar iskolaba - "(b........g )" -->> Ez nem magyarul van... - "kisbetüvel kel irni" -->> A "kel" azt jelenti, hogy pl. reggel "felkel" az agybol. A "kell" pedig valamilyen kenyszer, amit MEG KELL TENNI...
Macko, 2012-04-01 17:27:25
Önnel semmi bajom, nem nehez kitalalni, hogy melyik allam polgara. na vajon önszerint meik ország, önszerint meik országban tegeznek mindenkit,kortol függetlenül.
Dr. PdK, 2012-04-01 17:20:44
"macko", NINCS semmi bajom azzal, ha az Ön magyar nyelvi keszsege nem tokeletes. Volt ezen a Forumon Onnel is roszabb, mar a magyar nyelven szegyen szintjen iro levelezo tag. Az Ön egyik hibaja, hogy annak ellenere, hogy TUDJA, a magyar nyelv nem az "erossege", meg is belem "kotott". Ez egy rossz vicc... A masik, hogy mint lehetoseg sem merult fel Önben, hogy "hozzategyen" ehhez a Forum-hoz, peldaul az Ön szemelyes tapasztalatan alapulo jo valaszokat kuldeni azokra a kerdesekre, amiktol mas tagok "megakadtak". - "Én külföldön élek hát bocsi ha nemirok helyesen,nem Magyar iskolába járta." -->> Nincs Önnel semmi bajom, nem nehez kitalalni, hogy melyik allam polgara. - "bocsi" -->> "bocsika, "koszike".. a vileg egyik legmocskosabb fajtajanak szokincse, a "magyar" taxisoke... kerem, hogy nem vegye at ezeket a szavakat...
Macko, 2012-04-01 17:11:51
Én külföldön élek hát bocsi ha nemirok helyesen,nem Magyar iskolába jártam nade te sem,(b........g ) kanadai kisbetüvel kel irni, na ezt jo tudni
Dr. PdK, 2012-04-01 17:00:38
" macko". Ha On most Magyarorszagon van, hol vannak az ekezetek a betukrol http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT önis tudna ékezetet irni ha akarna,vagy egy kicsit gondolkodna ,én sem Magyarországon élek és használon az ékezetet (Google) benne Forditó ------------------------------ - " önis tudna ékezetet irni ha akarna," -->> De NEM AKAROK, ennek eldontesere eleg vagyok magam is! - "vagy egy kicsit gondolkodna" -->> Önnel ellentetben ezt tettem, a levelekre megoldast javasolva valaszolok, es nem csak jopofizok es kotekszem, ahogyan Ö teszi... Uram...! Szoval, az Ön "en mindent jobban tudok"-mentakitasaval, alljon be itt a csata-sorba, es adjon JO valaszokat, mindenki oromere es hasznara, mert ez szamit... es csak ez...!!! "Google"-fordito -->> Jol lathatoan a Google-forditoval is gondjai vannak a magyar nyelv hasznalataval. Figyeljen inkabb arra, amit ir es hagyja a "csicsas" segedeszkozoket.
Macko, 2012-04-01 16:57:24
Én külföldön élek hát bocsi ha nemirok helyesen,nem Magyar iskolába járta.
Dr. PdK, 2012-04-01 16:46:04
" macko", Es MOST megmutatatom Onnek a kanadai Kormany hivatalos oldalan, hogyan kell kerelmezni a "munka vizumot":
DR.PdK NA it hol a nagy K ( Miszter) -------------------------------------------- Medve Fater, Az "i" vegzodes kis-betu!!! Pl: budapesti.... magyarorszagi...jajj, ne, hogy lemaradjon, kanadai... De a "macko"mar NAGY "M", ugy mint "Macko". Mars vissza az altalanos iskola 4-ik osztalyaba, ott tanitjak (Onnel nem sok sikerrel) a helyesirast es nyelvtant.
Varom a bocsanatkereset...de mint "medve"-tol, eleg lesz egy "bocs" is:-)
macko, 2012-04-01 16:42:37
használom bocsi
macko, 2012-04-01 16:40:02
Ha On most Magyarorszagon van, hol vannak az ekezetek a betukrol http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT ön is tudna ékezetet irni ha akarna,vagy egy kicsit gondolkodna ,én sem Magyarországon élek és használon az ékezetet (Google) benne Forditó
macko, 2012-04-01 16:25:11
Es MOST megmutatatom Onnek a kanadai Kormany hivatalos oldalan, hogyan kell kerelmezni a "munka vizumot": DR.PdK NA it hol a nagy K ( Miszter)
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|