|
|
|
|
|
Fórum » Kanadai vízum» Új hozzászólás írása

Gyuri, 2012-03-10 16:16:47
Köszönöm, bújom a hivatalos oldalakat meg a google-t, Sok mindent ki tudok bogozni, meg az online fordítók is segítenek. Csak nem mindig egyszerű az info értelmezése. A fórumban ajánlott hivatalos oldalakon találtam olyan info-t, hogy az érkező szabadon beviheti az országba a Pc-jét és fényképező gépét. Arrébb meg azt sikerült kibogozni, hogy ha sz ember bevisz ilyen dolgokat, pénzt kell letétbe helyeznie a belépéskor, amit kilépéskor visszaadnak. Sőt, olyat is olvastam, hogy a belépéskor is kérhetik, hogy az ember pénzt helyezzen letétbe annak biztosítékául, hogy nem akar maradni, hanem időben haza megy. Ezeket jól értelmeztem? Tényleg lehetséges, hogy belépéskor pénzt kell letétbe helyeznem? Vagy ez nem a turistára vonatkozik?
ASD, 2012-03-10 15:16:26
CSAK EGY ESZREVETEL... Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-09 17:14:54 Ha a kérdés az előre foglalás volt, azt láttam és értettem, csak még nem döntöttem ez ügyben. Előre foglalni nyilván olcsóbb, de én jobb szeretem helyben, élőben kiválasztani a dolgokat, azt előnyösebbnek érzem. a minden hajjal megkent, sovar autokolcsonzo csillogo szemmel nyulja le a hosszu ut utan faradtan erkezo turistat, hiszem meg tele van "love"-val ... typikus esete
Dr. PdK, 2012-03-10 14:46:37
"Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-10 10:45:51" Nos, kedves "Tisztelettel Gyuri", szerintem PONT itt van az ideje, hogy "aktivizalja" az angol tudasat. Keszulhet arra, hogy Toronto varosaban nem beszelnek magyarul :-) El is kezdheti a levelkeben feltett kerdesekkel. Lassunk erre egy peldat:
- "Vannak -e olyan ismert helyek Torontóban, ahol ingyenes wifi lehetőség van?" -->> Tennivalok a helyes valasz eleresehez: - bebillenytuz: http://www.google.ca ...MONDOM... .CA !!! - keresomezobe beir: "free wifi in Toronto", idezojel nelkul... - ha hiszi, ha nem, OTT a HELYES talalat: http://auth.wirelesstoronto.ca/nodeextra/map utca, hazszam es terkep-melleklettel. Es ez a "trukk" mukodik a kerdesei tobbsegenel !
Sok szerencset a "gyakorlashoz" !
Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-10 10:45:51
Hát a főiskolán annak idején sikeres volt az angol nyelvi kollokvium, de nem tenném ki a kirakatba azért. Meg tudom magam értetni és én is megértek sok mindent, de inkább magyarul informálódnék.
Dr. PdK, 2012-03-10 03:50:20
Tisztelettel: Gyuri, Mondja kedves Gyuri, ir, olvas, beszel angolul?
Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-09 17:14:54
Ha a kérdés az előre foglalás volt, azt láttam és értettem, csak még nem döntöttem ez ügyben. Előre foglalni nyilván olcsóbb, de én jobb szeretem helyben, élőben kiválasztani a dolgokat, azt előnyösebbnek érzem. Amúgy én afféle "hátizsákos turista" volnék, kevés poggyásszal, a szállásnak is elég, ha valahol kapok egy ágyat, meg zárható szekrényt, tisztálkodási lehetőséget. A pénzem is inkább utazásra, gasztronómiára, ajándékra költeném, mintsem szállásra, ahova csak beesnék esténként, aztán reggel go. Még az volna a kérdésem, hogy: -Vinném magammal a fényképezőgépem, meg a laptopom. Ezekkel ugye gond nélkül beengednek, és a vámos nem akar majd kötekedni, ugye? -Vannak -e olyan ismert helyek Torontóban, ahol ingyenes wifi lehetőség van? Nálunk itthon pl.: sok McDonald's-ban van szabadon hozzáférhető ingyen wifi net. -Ha kiviszem magammal az itthon használt mobil telefont, megoldható -e az, hogy veszek Torontóban valami feltölthető (tehát nem előfizetéses) telefon kártyát, és azt a SIM kártyát a telefonomba helyezve tudok -e majd telefonálni haza? Az itthoni telefonba behejezhető a Kanadai SIM kártya? Az itthoni telefonom tud egyáltalán működni Kanadában?
Dr. PdK, 2012-03-09 15:31:00
Gyuri vagy " . ", Figyelmetlensegbol elkovettem egy hibat amikor egy taxi-dijra vonatkozo kerdesere meg mindig a kocsiberlet dijara valaszoltam. Az eredeti kerdese es a helyes valasz;
- "Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld?" -->> taxi-koltseg kalkulator ITT: http://torontotaxi.com/fare-calculator/ Ugyan akkor azt latom, hogy a sakkban a kedvenc figuraja a LO... mert a levelemet is "lo-lepesben" olvassa. Volt ugyanis egy kerdesem es ezt nekem sikerult olyan jol elrejtenem, hogy On ezt nem vette eszre... :-)
Gyuri, 2012-03-08 20:48:36
Mindenképpen szeretném megköszönni Dr. PdK tanácsait, szerintem a szókimondó őszinteség a legjobb segítség ilyen kérdések esetén. Még azért volna kérdésem: -Akkor most jól értelmezem azt, hogy bárhol szállok be a taxiba Tortontóban és városon belül bárhová megyek, ugyanazt az összeget fizetem? És nagyjából mennyi lenne ez az összeg? - Úgy hallottam, hogy van arra valami szabály, hogy belépéskor mennyi pénznek kell lenni / mennyi pénz lehet az embernél max. Ha jól tudom, 5 ezer dollár lehet az embernél belépéskor max. Az a veszély messze nem fenyeget, hogy ezt túllépem, de kb. 10 napos tartózkodás esetén legalább mennyi pénzzel kell ahhoz rendelkezni, hogy az emberrel ne kötekedjenek a repülőtéren (úgy tudom, rákérdeznek)? alulról súrolnám az 1500 dollárt, én úgy számolok, hogy szerényen kijövök majd belőle, kaszinó látogatást nem tervezek. Ez így ebből a szempontból rendben lesz?
Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23, 2012-03-08 20:10:29
Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23 senki sem fog visszaforditani egy kanadaba erkezo magyar turistat, ha nem volt meg ott priusza. nyelvtudas nem szukseges a hataron, senkit se erdekel, hogy egy turista tud-e angolul vagy sem. nem ertem miert kell riogatni a nepet feleslegesen. egyebkent pedig okos tanacsokat szokot adni!
Dr. PdK, 2012-03-08 15:41:53
" . " - "-Mennyibe kerül egy egyszerű autót bérelni / nap" -->> Probakeppen szamoltam egy olcso ceget a berlesi dijjaival, nekem kb. $175CAD jott ki egy hetre az un. "Economy" osztalyban. a cim ITT: http://www.thrifty.com/ A Torontoi Nemzetkozi Repuloteren felveheti es leadhatja a kocsit. Kilometer megkotes nincs! - "A jogosítványom nem nemzetközi, "csak" magyar. Egyáltalán elfogadják ezt ott?" -->> IGEN... de ha biztosra akar menni akkor a jogoisivanyahoz meg otthon ki tudja valtani az un. Nemzetkozi jogositvanyt is, ami lenyegeben a jogositvanya tobbnyelvu forditasa.
- "Valamiolcsó motelben gondoltam megszállni" -->> Erkezes utan keresne vagy elore foglalna?
- "Mennyiért lehet olcsó szállást találni?" -->> Toronto belvarosban nagyjabol "aranyaraban" adjak a szobakat, de mivel lesz autoja, inkabb a "kulvarosokban" probalja. - "Hatizsakos" diakszallo (Hostel) ITT: http://collegehostel.com/rates.htm - "Olcso"-bb szallas ITT: http://www.super8.com (szobafoglalas kellene!)
- "Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld?" -->> Kanadaban KILOMETER van, de napi dij van, a futasteljesitmenyert nem kell fizetni.
- "Van digitális fényképező gépem, ceruza elem kell bele (HP gép). Ha kifogynék az elemből, tudok egyszerűen venni egy Európában forgalmazott gépbe?" -->> Ami Onnek "ceruzaelem", az Kanadaban AA battery! Szinte barhol vehet. - "Mert ugye azért egy másik kontinens... " -->> AZ!
, 2012-03-08 13:12:25
Elsőre elég lesz nekem 10 nap is, így sem egyszerű otthonról elszabadulni a ennyi időre kötelezettségeim miatt ( szüleim idősek, + haszon állataink vannak). -Mennyibe kerül egy egyszerű autót bérelni / nap? -A jogosítványom nem nemzetközi, "csak" magyar. Egyáltalán elfogadják ezt ott? -Valami olcsó motelben gondoltam megszállni, Torontóba érkeznék terveim szerint. Mennyiért lehet olcsó szállást találni? Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld? -Van digitális fényképező gépem, ceruza elem kell bele (HP gép). Ha kifogynék az elemből, tudok egyszerűen venni egy Európában forgalmazott gépbe? Mert ugye azért egy másik kontinens...
ASD, 2012-03-08 04:04:26
" GYURI "
Azert ennyire nem rossz a helyzet,
Hatarozottan elmondod hogy hova merre, meg van a repulojegyet visszafele, 10 napra mindenfele keppen erdemes / kell berelni autot, lehetoleg elore lefoglalni. Nem fognak visszaforditani.
Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23
Gyuri, - "Azvolna a problémám, hogy szeretnék turistaként kijutni Kanadába." -->> Kanada baratsagos orszag es szivesen latja azokat akik tiszta szandekkal erkeznek! Erezze jol magat!
- Nem jártam még ott, de nagyon szeretném látni, .." -->> Eszak Amerika NEM Europa. A latnivalok MAS jelleguek. Ha szereti az erintetlen, gyonyoru termeszetet legyen Onnel eleg film a digitalis fenykepezogepehez!!!
- "...nagyjából tíz napot szeretnékott eltölteni." -->> Nagyjabol semmire sem eleg, Kanada tobb mint 7,000km keleti-nyugati iranyban. Sokat segitene Onmagan, ha mar elore pontos tervet keszitene arrol, hogy HOVA menne, es MIT nezne meg?
- "Viszont félek, hogy a rengeteg menedékjogot kérő fals (csalo, hazug) ember miatt ferde szemmel néznek majd rám a repülőtérre való megérkezésemkor, mikor eléjük teszem a magyar útlevelet," -->> Teljesen JOGOS a felelme !!! Ma 2012-ben a magyar utlevel gyakran olyan a kanadai hataron, mint a bikanak a voros poszto.
- "...és esetleg nem engednek majd belépni és visszafordítanak." -->> Erre pedig van esely ! Segithet a belepesnel ha tokeletes az angol/francia nyelvtudasa!
- "Jogos a félelmem?" -->> AZ !!!
Gyuri, 2012-03-08 01:53:37
Az volna a problémám, hogy szeretnék turistaként kijutni Kanadába. Nem jártam még ott, de nagyon szeretném látni, nagyjából tíz napot szeretnék ott eltölteni. Viszont félek, hogy a rengeteg menedékjogot kérő fals ember miatt ferde szemmel néznek majd rám a repülőtérre való megérkezésemkor, mikor eléjük teszem a magyar útlevelet, és esetleg nem engednek majd belépni és visszafordítanak. Jogos a félelmem?
Dr. PdK, 2012-03-03 16:45:25
Nikol, HIVATALOS informaciot keres "csevego" Forum-on...??? Ugye, rosszul ertem ?http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|