|
|
|
|
|
Fórum » Kanadai vízum» Új hozzászólás írása

Laci, 2012-01-27 02:07:18
Koszonom az infot!
valasz Lacinak, 2012-01-25 19:14:19
ugy tudom nincs semmilyen teszt, nyelvvizsga papirt kell bemutatni, termeszetesen forditassal. ha minden ok meg interjura sem kell bemenni, de majd kijavit valaki ha nem igy van.
Laci, 2012-01-25 13:43:31
Sziasztok! Egy kis segitsegre lenne szuksegem.Olvastam az elottem szolokat,es megneztem a vizumkerelemhez kapcsolodo ponttablazatot: http://www.workpermit.com/canada/individual/skilled.htm#Factor%202 Nagyjabol milyen (angol)tesztre lehet szamitani? Nem vagyok perfekt,de akikkel angolul beszeltem mindenki azt kerdezte hol tanultam meg ilyen jol? Persze,en ugy erzem sokat kell meg tanulnom,foleg a hivatalos ugyek intezese miatt. Van konkret allasajanlatom,es szeretnek biztosra menni a vizummal kapcsolatban.Termeszetesen hivatalosan.Viszont a 67 pont nem biztos,hogy osszejon.Csak 10 pont jar meglevo munkaajanlatert. 36 eves vagyok,es egyedul mennek. Ha valaki megosztana a tapasztalatait,azert nagyon halas lennek. irhattok az e-mail cimemre is: zx9e2@hotmail.com koszonettel: Laszlo
Hocipo, 2012-01-20 04:22:03
Oszinten szolva tele van a hocipom hogy allandoan ugyan azokkal a kerdesekkel jonnek elo az erdeklodok, mint Chanele, 2012-01-18 18:49:16 |
hogy hol kezdje, satobbi. Csak atkene bongeszni az eddig leirtakat ahol minden nagyon szepen le van irva, mit hol hogyan. Aki nem tudja kihamozni az eddig leirtakbol, hogy hogyan, mikent annak legjobb otthon maradni.
Chanele, 2012-01-18 18:49:16
Sziasztok! érdeklődnék, hogy hol is kezdjem el ezt az egész emigrációs folyamatot, mármint a hivatalos részét. vízum ügyben hogy, valamint hol kell kérvényt benyújtani? előre is köszönöm a válaszokat. :)
Dr.PdK, 2012-01-11 16:01:29
Udv HunKa, - "A fórumot böngészve ..." -->> Csak felszinesen nezegette, de nem olvasta tudatosan. Rogton elmondom, hogy ezt mirol lehet felismerni. -"lenne egy nem igazán szokványos kérdésem" -->> Lassuk a "mézevöt" - "remélem itt választ kapok rá," -->> Nem "jo" helyen "jar", de ez is rogton kiderul... - "2001-2005-ig éltem Kanadában, természetesen menekültjogot kérve," -->> Mi ebben a "termeszetes"? - "de ez elutasításra került." -->> Ez viszont termeszetes. - "Most 7 év után szeretnék látogatóba kb.2 hét visszatérni Kanadába, csak abban nem vagyok biztos hogy beengednek a határon, vagy nem? " -->> Ravasz, fogos kerdes, de amiert is mondtam, irtam, On nem eloszor "veti el" a helyes iranyt. Egyszeruen nem jo helyen teszi fel a kerdeset! Es most kifejtem, hogy hogyan lehet HITELES, TORVENYES, MEGBIZHATO informaciohoz jutni ... - Magyarorszagon: haveroktol, a szomszed kertjeben tartott bulikon, kocsmaban es mas hasonlo helyeken. Nem, nincs igaza, nem viccelodom evvel, mert TUDOM, hogy a kulonbozo hatosagok csak mellebeszelnek, idot huznak, csak a "dolgukat" nem teszik... szoval, ertheto, hogy az emberek, sajat maguk kivannak "kiokosodni". Evvel sincs nagyobb bajom, de ez a "technika" CSAK otthon mukodik... ha mashol (Kanadaban) probaljak meg ezt alkalmazni, kiderul, hogy nem mukodik... - Kanadaban: Az elso es legfontosabb informacio-forras NEM Kanadaiak szamara a Konzulatus ... MONDOM a KON-ZU-LA-TUS...!!! A valodi neve: Kanada Teruletileg Illetekes Fo-Konzulatusa, Becs-ben. Ha nem csak bongeszte volna ezt a Forumot, hanem olvasta volna, akkor se' perc alatt ratalalt volna ebben a topic-ban erre a datumra: "2011-12-13 03:02:08". Ugyan is ITT van a Konzulatus elerhetosege, mint cim, telefon, fax, e-mail. Ha a levelem tul hosszu lenne, most leirom, hogy mit is kellene tennie? Irjon egy fel oldalas angol vagy francia-nyelvu levelet, csatolja a szukseges hatarozatok masolatat es a level vegen tegye fel a kerdeset, "be fognak-e engedni Kanadaba?" A jovoben pedig Kanadaval kapcsolatban SOHA TOBBE ne higyjen a szo-beszednek, de higyjen a nagyon burokratikus, de nem korrupt hivataloknak! - "Volt-e valaki hasonló helyzetben?" -->> IGEN, evente ezrek, csak az elutasitasrol / kiutasitasrol hallgatnak... Nagyon szivesen!
HunKa, 2012-01-10 19:10:23
Üdv. Mindenkinek!
A fórumot böngészve lenne egy nem igazán szokványos kérdésem, remélem itt választ kapok rá, valaki tud tanácsot adni.
2001-2005-ig éltem Kanadában, természetesen menekültjogot kérve, de ez elutasításra került. Ezután megkaptam a határozatot és ezzel együtt a repülőjegyemet is.
Most 7 év után szeretnék látogatóba kb. 2 hét visszatérni Kanadába, csak abban nem vagyok biztos hogy beengednek a határon, vagy nem?
Ebben kérnék tanácsot, hogy mi az amire számíthatok. Volt-e valaki hasonló helyzetben?
Nagyon köszönöm!
Dr.PdK, 2011-12-26 17:06:32
Évi, "kinnt"...???... BENT !!! "kanadaban"..???....Kanadában... NAGY "K"..!!! Ha az utleveleben be volt pecsetelve a 6 honap es nem volt tul-tartozkodasa, Europabol mar masnap visszamehet. Ekkor kerhetik a Kanada elhagyasat igazolo beszallokartyat es kerdezhetik a visszateres okat...!
Évi, 2011-12-26 16:19:57
Szisztok! Azt szeretném megtudni, hogy a férjem 6 hónapig volt kinnt a kinn élő testvéremnél kanadában mint látogató. Ha vissza szeretne menni mennyi időt kell itthon újra eltöltenie hogy megint vízum nélkül kitudjon menni? AKI TUD VÁLASZOLJON RÁ!!!!KÖszönöm.
Dr.PdK, 2011-12-25 16:43:33
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden honfitársamnak Magyarországon! Dr. PdK
Lony, 2011-12-13 14:27:10
Anna, 2011-12-12 17:22:59
Hello again,
Szerintem eloszor is probald meg a konzulatus segitseget kerni a ferjed cimenek a kideriteseben, foleg ha tudod a kocsijanak a rendszamat. Eleg sokfele adatbasis letezik. Elegge draga mulatsag csak ugy neki vagni egy utnak Torontoba, foleg a napi megelhetesi es kozlekedesi koltsegeket nezve.
Dr.PdK, 2011-12-13 03:02:08
ANNA ! Szornyu meg olvasni is, ami On korul tortent es tortenik itt a Forumon is! Ha van par perce "beszelgessunk", ...rendben van? Tobb gond is van itt, jarjuk "korul". A kiindulasi alap, az On "remtortenete". Az elso lepesbol (eskuvo az USA-ban egy kanadai "uriemberrel") mar latszik, hogy a vilagnak ezen a tajan sincsenek angyalok, vagyis a jozan megfontolas nem mellozheto. No, de ami megtorten, az megtortent, lassuk, mit is lehetne itt tenni? - Kanada-val kapcsolatban (maganszemelyek szamara) kizarolag a kanadai KONZULATUS-ok illetekesek!...MONDOM kozulatus !!! Kanada Kozep-kelet Europai teruletileg illetekes Fo-Konzulatusa ITT: Contact the Consular Section Laurenzerberg 2, (3rd floor) A-1010 Vienna, Austria Tel.: +43 (1) 531-38-3000 Fax: +43 (1) 531-38-3321 Email: vienn@international.gc.ca Hours of operation: Monday to Friday: 08:30 – 12:30 - Kovetseg, NAGY-Kovetseg... feladata orszagok, nemzetek kozotti kormanyzati szintu epviselet, oda be sem mehet, ha levelet kuld, NEM tovabbitjak a helyes cimzettnek, ez NEM feladatuk! (latja, kedves Anna, igy IS be lehet kergetni Magacskat az erdobe, letraval keresztben a kezeben, hogy fusson...) Nos van itt meg valami, amirol beszelnunk KELL. Ez pedig egy jellemzoen "gyalogos kozlekedesi" gond. Vagyis, kedves Anna, On jol erzekelhetoen nem kepes egyedul atkelni a zebranal, ha a lampa zoldet mutat. Ezert itt, roviden osszefoglalom, hogy mit is kellene tennie? 1 - valtozat: Irjon egy fel-kethamad oldalas levelet, amiben vilagosan, tisztan, adatokkal, datumokkal, nevekkel leirja, ANGOL vagy FRANCIA NYELVEN, hogy mi tortent? A level vegen fogalmazza meg, hogy MIERT IRTA a levelet, vagyis, hogy mit kivan a KOZULATUS-tol? Csatolja hozza a "hazassagi okirat" masolatat is. A cimet mar TUDJA. Azutan doljon hatra es varja a valaszt. Kerem, hogy NE feledje, hogy a Konzul mindenkor Kanada erdekeit kepviseli es NEM az On erdekeit! 2- valtozat: Ha hiszi, ha nem, van az On kozeleben IS ugyved.... van meg tovabb, mondjam meg..? Csak "ugy" mondom, hogy magyar allampolgar (ha a kanadai hataron megkapja) 6 (mondom HAT honapig) tartozkodhat Kanadaban mindefele vizum nelkul!!! Most a turista/ latogato statuszrol beszelek. Az egy mas kerdes, hogy amikor meglatjak a hataron a magyar utlevelet, kicsiny az esely, hogy baratsagosak lesznek a belepni szandekozoval... ez van... a "magyarok" tettek ezert!
Anna, 2011-12-12 17:22:59
Kedves Lony,nagyon koszonom a valaszod.Igen van marriage certificate-em.Csak nem tudok milyen uton elindulni,hogy mit is,hol is es hogyan erdeklodjem meg.Ferjemtol semmien papirom nincs(kiveve a m.c.).Szerinted mit tudok ilyen helyzetben csinalni?VAn ra eselyem,hogy kijussak Kanadaba?Egyaltalan a hazassagom legalisnak szamit,mivel az USAban kotottuk?
Anna, 2011-12-12 17:21:55
Kedves Lony,nagyon koszonom a valaszod.Igen van marriage certificate-em.Csak nem tudok milyen uton elindulni,hogy mit is,hol is es hogyan erdeklodjem meg.Ferjemtol semmien papirom nincs(kiveve a m.c.).Szerinted mit tudok ilyen helyzetben csinalni?VAn ra eselyem,hogy kijussak Kanadaba?Egyaltalan a hazassagom legalisnak szamit,mivel az USAban kotottuk?
Lony, 2011-12-11 22:44:57
Meg egy dolog Anna. Mindenkeppen erdeklodd meg a kovetsegtol (Becs ?) hogy igazabol milyen statusban vagy, mivel hogy nincs SIN #-ed, igazabol nem tudsz munkat vallalni. Ugyebar itt lehetsz 3 honaptol rovidebb ideig vizum nelkul, de nincs tul sok legalis alapod ahogy a leveledbol kiderul, raadasul az USA-ban volt az eskuvod. Sajat erdekeddben tisztazd ezt az ugyet a kesobbi kellemetlensegek elkerulese vegett.
| Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
| Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|